Ο Έιμπραχαμ βάζει τα γυαλιά στους Άγγλους με 25 γκολ

Σκόραρε για 9η φορά φέτος στην Ευρώπη, για 25η συνολικά και οι Άγγλοι επιθετικοί... βλέπουν την πλάτη του. Ο Τάμι Έιμπραχαμ ζει όνειρο στην Ρώμη και πλέον κάνει σχέδια για τον τρόπο που θα σηκώσει το τρόπαιο του Conference League στον τελικό των Τιράνων απέναντι στην Φέγενορντ.  



Ο Έιμπραχαμ βάζει τα γυαλιά στους Άγγλους με 25 γκολ

Ο Έιμπραχαμ το περασμένο καλοκαίρι πήρε την απόφαση να εμπιστευθεί τον Ζοσέ Μουρίνιο και να συνεργαστεί ξανά μαζί του στην Ρόμα έπειτα από την οποία επαφή είχαν στο παρελθόν στην Τσέλσι, όταν ο υψηλόσωμος επιθετικός είχε προκαλέσει αίσθηση στον Πορτογάλο με όσα έκανε στις υποδομές των «μπλε».

Τώρα οι δυο τους οδήγησαν τους «τζιαλορόσι» στον μεγάλο τελικό του Europa Conference League και στα Τίρανα θα διεκδικήσουν το πρώτο τρόπαιο της νεοσύστατης διοργάνωσης της UEFA.

Ο Έιμπραχαμ με τα 25 γκολ σε όλα τα τουρνουά είναι ο κορυφαίος Άγγλος σκόρερ αυτή τη στιγμή στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα της Ευρώπης, ενώ, απέχει μόλις δυο γκολ από την κορυφή των σκόρερ της πατρίδας του σε μια σεζόν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Μονάχα οι Άλαν Σίρερ (11 γκολ το 2004-2005 στο Κύπελλο UEFA) και Σταν Μπόουλς (11 γκολ το 1976-1977 επίσης στο UEFA) είχαν σκοράρει περισσότερο από τον νυν στράικερ της Ρόμα σε μια αγωνιστική περίοδο.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης