Στοπ στις ελπίδες της Λέστερ στην Ρώμη από τον… Μουρίνιο και τον Έιμπραχαμ!

Η Λέστερ πάλεψε, προσπάθησε, αλλά της έλειπε η τελική προσπάθεια και η ήττα της με 1-0, σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου ματς, της στερεί την συμμετοχή στον πρώτη ευρωπαϊκό τελικό της ιστορίας της. Έκανε ό,τι μπορούσε το σύνολο του Ρότζερς, αλλά το όνειρο για την κατάκτηση του Europa Conference League έμεινε ημιτελές, χάρη στην εξαιρετική αμυντική τακτική του Ζοσέ Μουρίνιο και το... χρυσό γκολ του Τάμι Έιμπραχαμ!



 Στοπ στις ελπίδες της Λέστερ στην Ρώμη από τον… Μουρίνιο και τον Έιμπραχαμ!

Ήταν δεδομένο από τότε που έγιναν γνωστά τα ζευγάρια της κλήρωσης των ημιτελικών του Europa Conference League, πως οι δύο αναμετρήσεις ανάμεσα σε Λέστερ και Ρόμα, θα ήταν οριακές.

Θα ήταν ματς… Ζοσέ Μουρίνιο, με τις «αλεπούδες» να προσπαθούν να δημιουργήσουν, αλλά τους Ρωμαίους και τον Πορτογάλο να έχουν διαβάσει άριστα τις ανασταλτικές τους αδυναμίες.

Διότι, αυτό ήταν που έκρινε και επί της ουσίας την πρόκριση της Ρόμα στον τελικό του Europa Conference League, καθώς το 1-1 του πρώτου ματς, συνοδεύτηκε από το «φτωχό» 1-0, χάρη στον Τάμι Έιμπραχαμ!

Αναλυτικότερα, πολύ δυνατά μπήκε στον αγώνα η γηπεδούχος, δείχνοντας από νωρίς τις διαθέσεις της να επιβληθεί της Λέστερ. Η πίεσή της απέδωσε άμεσα, με τον Τάμι Έιμπραχαμ να την βάζει μπροστά στο σκορ στο 11’.

Ο Άγγλος επιθετικός, στην επιστροφή του στην χώρα του, πήδηξε πιο ψηλά από όλους μετά από κόρνερ του Πελεγκρίνι και με δυνατή κεφαλιά «εκτέλεσε» τον Σμάιχελ. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα, περιορίζοντας τις «αλεπούδες», οι οποίες δυσκολεύονταν να βρουν χώρους και το 1-0 στο τέλος των πρώτων 45’, ήρθε πολύ φυσιολογικά.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς βγήκε στον αγωνιστικό χώρο ελαφρώς βελτιωμένη, προσπαθώντας να βρει το γκολ που θα έστελνε τον αγώνα στην παράταση. Όταν στην άλλη πλευρά υπάρχει ο Ζοσέ Μουρίνιο, όμως, το σκοράρισμα δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Οι Ιταλοί δεν είχαν πρόβλημα να «σβήσουν» το παιχνίδι, με το δεύτερο 45λεπτο να μην προσφέρει ιδιαίτερες συγκινήσεις και την Λέστερ να πιέζει, αλλά να μην βρίσκει τις λύσεις που θα ήθελε, όπως και απέναντι στην Αϊντχόβεν, ενώ ό,τι καλύτερο ήταν το standing ovation του 52ου λεπτού στον Κλαούντιο Ρανιέρι που βρισκόταν στο γήπεδο και αποθεώθηκε από τους οπαδούς αμφότερων ομάδων!

Κάπως έτσι, το 1-0 παρέμεινε μέχρι τέλους, η ευρωπαϊκή πορεία των «αλεπούδων» σταματά στον ημιτελικό και ο Ζοσέ Μουρίνιο είναι ο απόλυτος… υπεύθυνος!

Δημήτρης Μανάκος