Μπενζεμά: Οι Άγγλοι τον... εξιτάρουν και η Λίβερπουλ πρέπει να τον προσέξει (vids)

Το γνωρίζουν όλοι και είναι λογικό. Ο Καρίμ Μπενζεμά είναι φόβος και τρόμος για κάθε αντίπαλη άμυνα. Ωστόσο, ο Γάλλος έχει ιδιαίτερη έφεση απέναντι στις αγγλικές ομάδες στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ και έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ απ' οποιονδήποτε άλλον μέσα σε μια σεζόν στη διοργάνωση κόντρα σε συλλόγους της Πρέμιερ Λιγκ.  



Μπενζεμά: Οι Άγγλοι τον... εξιτάρουν και η Λίβερπουλ πρέπει να τον προσέξει (vids)

Με εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος στο 4ο λεπτό του εξτρά ημιώρου του επαναληπτικού ημιτελικού της Ρεάλ με την Μάντσεστερ Σίτι στη Μαδρίτη, ο Καρίμ Μπενζεμά έστειλε την ομάδα του στον μεγάλο τελικό του Παρισιού στις 28 του μηνός απέναντι στην Λίβερπουλ.

Ο μαγικός γκολτζής της φετινής αγωνιστικής περιόδου φτάνοντας πλέον στα 43 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις και όντας ασταμάτητος, είχε και την ασίστ στο πρώτο από τα δυο γκολ του Ροντρίγκο για τους «μερένγκες» απέναντι στους «πολίτες» κι έτσι απλά συνέχισε να γράφει την ιστορία του στο τρέχον Τσάμπιονς Λιγκ που φτάνει πλέον στην απόλυτη κορύφωση με τον τελικό της πόλης του φωτός.

Ο Μπενζεμά κατάφερε στα νοκ-άουτ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα 10 φορές ισοφαρίζοντας επίδοση που είχε καταγράψει στο παρελθόν μονάχα ο Κριστιάνο Ρονάλντο με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης. Και από αυτές τις 10 φορές που σκόραρε ο νυν στράικερ της «βασίλισσας», τις 7 το έκανε απέναντι σε Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι.

Είναι ο κορυφαίος σε ό,τι αφορά στα γκολ απέναντι σε αγγλικές ομάδες σε μια σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ και τόσο οι «μπλε» του Λονδίνου, όσο και οι «μπλε» του Μάντσεστερ... βρήκαν τον μπελά τους μαζί του.

Ο Γάλλος είχε πετύχει χατ-τρικ στο «Στάμφορντ Μπριτζ», αποτελείωσε την Τσέλσι με πέναλτι στον τρομερό επαναληπτικό της Μαδρίτης όπου το σύνολο του Τούχελ είχε κάνει φοβερή προσπάθεια, για να πάρει μετά σειρά η Σίτι του Πεπ. Δυο γκολ στο εντυπωσιακό 4-3 του Etihad και το... τελειωτικό χτύπημα με ασίστ και γκολ στην εντός ρεβάνς όπου η Ρεάλ «αναστήθηκε» από το 90' και μετά.

Και είναι απόλυτα λογικό πλέον η Λίβερπουλ να καλείται να τον προσέξει πάρα πολύ, με τον Καρίμ Μπενζεμά να έχει πετύχει γκολ και στον τελικό του Κιέβου το 2018 με την πίεση που είχε ασκήσει τότε στον Λόρις Κάριους!

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης