Η Λίβερπουλ βλέπει τον Κονατέ, καταλαβαίνει ότι δεν θα χάσει και αλλάζει η ψυχολογία της!

Ο Ιμπραχίμα Κονατέ είναι ακόμη μία απόδειξη πως η Λίβερπουλ ξέρει να αγοράζει. Δεν ξοδεύει για να… ξοδέψει, αλλά εξετάζει προσεκτικά τις συνθήκες υπό τις οποίες θα κινηθεί για την απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή. Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός το αποδεικνύει και το 20-4-0 παύει να είναι τυχαίο!



Η Λίβερπουλ βλέπει τον Κονατέ, καταλαβαίνει ότι δεν θα χάσει και αλλάζει η ψυχολογία της!

Δύο προσθήκες μακριά από το πληρέστερο ρόστερ που είχε στον 21ο αιώνα ήταν η Λίβερπουλ. Το κακό πλέον για το ποδόσφαιρο είναι πως όταν μιλάμε για δύο μεταγραφικές κινήσεις, αναφερόμαστε σε περίπου 100 εκατομμύρια λίρες.

Όχι όμως για την Λίβερπουλ και κυρίως όχι για τον Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος οριοθετεί τους στόχους του με γνώμονα την ποιότητα και όχι το ποσό της μεταγραφής. Οι κινήσεις ήταν στοχευμένες, ο Ιμπραχίμα Κονατέ και ο Λουίς Ντίας υπέγραψαν με τους «κόκκινους» και η επίδρασή τους στο παιχνίδι ήταν εξαιρετική.

Για να το πούμε πιο συγκεκριμένα, η Λίβερπουλ είναι η μοναδική ομάδα στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου που έχει πάρει το Λιγκ Καπ, θα παίξει σε δύο τελικούς ακόμη (Champions League και FA Cup) και διεκδικεί το πρωτάθλημα ενώ βρισκόμαστε στις αρχές του Μαΐου.

Ο Κονατέ προφανώς και αποτελεί μέλος της επιτυχίας, με τα 24 ματς που έχει δώσει σε όλες τις διοργανώσεις να είναι… αήττητα! Έχει κερδίσει 20 φορές, έχει έρθει ισόπαλος σε τέσσερις περιπτώσεις και μετρά «μηδενικές» ήττες, την ώρα που έχει βρει δίχτυα σε τρία ματς, με τα δύο να είναι στο Champions League.

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι πως δεν ηττήθηκε ούτε μετά το 2-0 ημιχρόνου στο «Θεράμικα» με αντίπαλο την Βιγιαρεάλ. Προφανώς, το γεγονός πως η Λίβερπουλ κέρδισε δεν οφείλεται στον Κονατέ, αλλά όταν λέμε πως οι «κόκκινοι» δεν ηττώνται με τον Γάλλο στην ενδεκάδα τους, αλλάζει και την ψυχολογία της.

Το ίδιο συμβαίνει και με την ανασταλτική της λειτουργία, καθώς σε 24 ματς έχει διατηρήσει την εστία της απαραβίαστη σε 13 περιπτώσεις. Το γεγονός πως αυτό το στατιστικό περνά σε δεύτερη μοίρα, αναδεικνύει πόσο σημαντικό έχει γίνει το αήττητο σερί του Κονατέ για την Λίβερπουλ.

Το ξέρει και ο ίδιος. Ερωτήθηκε για το αήττητο και απάντησε γελώντας… «Δεν έχω χάσει. Μηδέν ήττες. Το ξέρω»!

Δημήτρης Μανάκος