Ο Κλοπ κάνει αυτή τη Λίβερπουλ... μαγική και ιστορική (vid)

Παίζοντας ΟΛΑ τα ματς της αγωνιστικής περιόδου, σε ΟΛΕΣ τις διοργανώσεις όπου έδωσε το «παρών» τη φετινή σεζόν, η Λίβερπουλ του Κλοπ που έχει ακόμα να παίξει σε άλλους δυο τελικούς, μένει στην ποδοσφαιρική ιστορία κι όχι μονάχα σε αυτή του αθλήματος στην Αγγλία.  



Ο Κλοπ κάνει αυτή τη Λίβερπουλ... μαγική και ιστορική (vid)

Οι «κόκκινοι» κατάφεραν να κλείσουν θέση και για το Παρίσι για το ματς της 28ης του μηνός όπου θα διεκδικήσουν ακόμα ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο για τρίτη φορά τις τελευταίες πέντε σεζόν.

Μετά το μάθημα του Κιέβου το 2018 και τον θρίαμβο της Μαδρίτης το 2019, τώρα στην πόλη του φωτός η Λίβερπουλ θέλει να σηκώσει ξανά στον ουρανό το βαρύτιμο τρόπαιο περιμένοντας είτε τη Σίτι, είτε την Ρεάλ από το άλλο ζευγάρι των ημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ήδη, ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ έχει κατακτήσει το φετινό Λιγκ Καπ στα πέναλτι κόντρα στην Τσέλσι. Έχει να παίξει τον τελικό του Κυπέλλου στις 14 του μηνός πάλι απέναντι στους «μπλε» του Λονδίνου. Και φυσικά θα διεκδικήσει και την ευρωπαϊκή κούπα.

Με τον Γιούργκεν Κλοπ να έχει επεκτείνει το συμβόλαιό του μέχρι και το 2026, οι «κόκκινοι» γίνονται η πρώτη ομάδα στα χρονικά του αγγλικού ποδοσφαίρου που παίζουν και στους τρεις τελικούς στους οποίους είχαν τη δυνατότητα να φτάσουν, κυνηγώντας κάθε τίτλο και φυσικά παραμένοντας σε τροχιά quadruple.

Παράλληλα, πρόκειται για την πρώτη αγγλική ομάδα στα χρονικά που παίζει σε ΟΛΑ τα ματς ΟΛΩΝ των διοργανώσεων μέσα σε μια αγωνιστική περίοδο, φτάνοντας παντού μέχρι τέλους και φυσικά, παράλληλα πιέζει και για την κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ!

Αυτή η ομάδα, με αυτές τις μονάδες, αυτή την ποιότητα και αυτό τον προπονητή, έχει ήδη μείνει στην ποδοσφαιρική ιστορία, ανεξάρτητα από τον αριθμό των τροπαίων που θα μετρήσει στο φινάλε της χρονιάς 2021-2022.

 

Κώστας Ζάλιαρης