Τσάκα – Ελνένι: Ελβετός και Αιγύπτιος έχουν να χάσουν μαζί… έξι χρόνια και στέλνουν την Άρσεναλ στα «αστέρια»!

Μπορεί ο Τόμας Πάρτεϊ να θεωρείται μεγάλη απώλεια για την ανασταλτική λειτουργία της Άρσεναλ, όμως ο Μικέλ Αρτέτα βρήκε το «φάρμακο» για να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Επιστράτευσε τον Μοχάμεντ Ελνένι και αυτός βρήκε τον τρόπο να προσαρμοστεί δίπλα στο Γκρανίτ Τσάκα και να συνεχίσει το αήττητο σερί τους που κρατά έξι χρόνια.



Τσάκα – Ελνένι: Ελβετός και Αιγύπτιος έχουν να χάσουν μαζί… έξι χρόνια και στέλνουν την Άρσεναλ στα «αστέρια»!

Ναι, ο Μοχάμεντ Ελνένι δεν είναι δεδομένα ο πιο ποιοτικός ανασταλτικός μέσος που διαθέτει η Άρσεναλ στο ρόστερ της. Δεν γνωρίζει «καντάρια» μπάλα, είναι ιδιαίτερα τίμιος όσον αφορά τις αμυντικές του τοποθετήσεις, αλλά δεν είναι ο ποδοσφαιριστής που έχει την ικανότητα να βάλει κάτω την μπάλα και να φτιάξει το παιχνίδι των «κανονιέρηδων».

Αυτό το κάνει πολύ καλύτερα ο Τόμας Πάρτεϊ. Παράλληλα, ο Γκανέζος είναι μακράν καλύτερος και στον τρόπο με τον οποίο αμύνεται, ενώ έχει αντιληφθεί πως δεν χρειάζεται να τρέχεις πολύ για να καταφέρεις να ανακόψεις μία επίθεση. Παίζει με περισσότερο μυαλό από τον Ελνένι και όταν μπήκε στα «πιτς», η Άρσεναλ βίωσε πολύ γρήγορα πως χάνει αρκετά στο κέντρο της.

Ωστόσο, ο Μικέλ Αρτέτα προτίμησε τον έμπειρο Αιγύπτιο από τον Σάμπι Λοκόνγκα, που όσες φορές είχε χρησιμοποιηθεί προέβαινε σε εύκολα λάθη, εξαιτίας της απειρίας και του άγχους που τον περίβαλλε.

Και ο Ελνένι τον δικαίωσε στον απόλυτο βαθμό, συνεπικουρούμενος προφανώς από την εξαιρετική του συνεργασία, δίπλα στον Γκρανίτ Τσάκα. Όσον εντυπωσιακό και αν ακούγεται, οι δυο τους δεν έχουν χάσει ματς που συνυπάρχουν στο γήπεδο, είτε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, είτε όχι, από το 2016!

Έξι χρόνια, με τα ματς βεβαίως που έχουν παίξει στο κέντρο της Άρσεναλ, να μην φτάνουν σε διψήφιο αριθμό. Μιλάμε για 9 αναμετρήσεις. Ποιος είναι ο απολογισμός σε αυτές; Επτά νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα από τη  Μάντσεστερ Σίτι με 2-1.

Όσον αφορά την διαφορά τερμάτων της Άρσεναλ; Έχει βρει δίχτυα 26 φορές και έχει δεχθεί μόλις 8 γκολ, με τη μοναδική φορά που η άμυνα των «κανονιέρηδων» έχει λαβωθεί δις στο ίδιο ματς, να είναι σε εκείνη την ήττα του 2016!

Δεν γνωρίζουμε αν μιλάμε για δύο παρόμοιου τύπου ποδοσφαιριστές, αλλά όπως και να έχει, ένας Ελβετός και ένας Αιγύπτιος οδηγούν την Άρσεναλ στο Champions League. Και αν δεν ηττηθούν μέχρι το τέλος, τότε σίγουρα οι Λονδρέζοι θα ακούν τις «κανονιές» να ηχούν ως τα… αστέρια!

Δημήτρης Μανάκος