Η «μάχη του Στάμφορντ Μπριτζ» με το απίστευτο ξύλο χάρισε στη Λέστερ το παραμυθένιο πρωτάθλημα (vids)

Πέρασαν 6 χρόνια από τη μέρα που στη Λέστερ δεν θα ξεχάσουν ποτέ, με την κατάκτηση του τίτλου που ήταν πραγματικά γραμμένη στ' άστρα. Όμως, εκείνη την 2η Μαΐου του 2016, έλαβε χώρα και το απίστευτο ξύλο των παικτών των Τσέλσι και Τότεναμ, στο ματς που έμεινε στην ιστορία ως η «μάχη του Στάμφορντ Μπριτζ».  



Η «μάχη του Στάμφορντ Μπριτζ» με το απίστευτο ξύλο χάρισε στη Λέστερ το παραμυθένιο πρωτάθλημα (vids)

Η Τσέλσι έχρισε Πρωταθλήτρια Αγγλίας την Λέστερ. Όχι ότι δεν θα κατάφερνε να κόψει το νήμα και μόνη της η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι, τότε, αλλά οι «μπλε» είχαν κατορθώσει εκείνη τη στιγμή να τερματίσουν κάθε ελπίδα της Τότεναμ για τον τίτλο, σε μια μαγική χρονιά και για το σύνολο του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο.

Το 2-0 με το οποίο προηγήθηκαν τα «σπιρούνια» στο «Στάμφορντ Μπριτζ» θα έδινε νέα αναβολή στη στέψη της Λέστερ, ωστόσο, η Τσέλσι θα έβρισκε απαντήσεις στα γκολ που είχε δεχθεί από τους – και τότε ακόμα έπαιρναν την ομάδα στις πλάτες τους – Κέιν και Σον.

Ο Κέιχιλ και το μαγικό γκολ του Αζάρ στο 83' με δεξί πλασέ που ήταν πραγματικά άπιαστο, θα διαμόρφωναν το τελικό 2-2 με το οποίο το αγγλικό ποδόσφαιρο απέκτησε ακόμα ένα χρυσό κεφάλαιο ιστορίας, αφού η Λέστερ από φαβορί για υποβιβασμό έγινε Πρωταθλήτρια Αγγλίας υποτάσσοντας κάθε αντίπαλό της!

Πάντως, η «μάχη του Στάμφορντ Μπριτζ», πέρα από τα γκολ που σημειώθηκαν, θα είναι πάντοτε εντυπωσιακή σε κάθε υπενθύμιση και σε κάθε παρακολούθηση των βίντεο από τότε, με όλο το ... ξύλο μεταξύ των παικτών.

Οι παίκτες του Κλαούντιο Ρανιέρι, πάντως, είχαν κανονίσει να δουν όλοι μαζί το ματς και φυσικά μόλις αυτό ολοκληρώθηκε, ακολούθησε ένα θεότρελο πάρτι μέχρι πρωίας. 



Κώστας Ζάλιαρης