Βαθμός «τίτλου» για την Σέλτικ στο Old Firm!

Η Σέλτικ βρίσκεται πολύ κοντά στην κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος μετά το 1-1 απέναντι στην Ρέιντζερς, με την ομάδα του Γιώργου Γιακουμάκη να διατηρεί την διαφορά του +6 από την μισητή αντίπαλο.



Βαθμός «τίτλου» για την Σέλτικ στο Old Firm!

Σέλτικ και Ρέιντζερς βρέθηκαν αντιμέτωπες για 5η και τελευταία φορά στην φετινή σεζόν, με το παιχνίδι να αποτελεί «must win» για τους παίκτες του Φαν Μπρόκχορστ για να πλησιάσουν στο -3 τους αντιπάλους τους και τους «Κέλτες» να θέλουν το τρίποντο για να κλειδώσουν το πρωτάθλημα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο αντιπάλους να δίνουν φρενήρη ρυθμό και την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει στον αγωνιστικό χώρο χωρίς ωστόσο να δημιουργούνται απειλητικές φάσεις για τις δύο εστίες.

Οι γηπεδούχοι, με την βοήθεια του κόσμου, άνοιξαν το σκορ στο 21ο λεπτό με τον Ζότα να εκμεταλλεύεται την εξαιρετική σέντρα του Μαέντα, βάζοντας δύσκολα στην Ρέιντζερς. Λίγα λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου, η Σέλτικ είχε τεράστια ευκαιρία να πετύχει και δεύτερο τέρμα όμως η κεφαλιά του Μαέντα πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι του ΜακΓκρέγκορ.

Στην επανάληψη, η Ρέιντζερς βγήκε μπροστά και προσπάθησε να απειλήσει κυρίως με σέντρες από τα άκρα ενώ οι «Κέλτες» προσπάθησαν να τρέξουν στην αντεπίθεση και να πιάσουν στον ύπνο της άμυνα των φιλοξενούμενων, ψάχνοντας ένα γκολ που θα κλείδωνε την νίκη.

Στο 67’ οι «ρέιντζερς» δημιούργησαν ρήγμα από τα αριστερά με τον Σακάλα να εκτελεί στην κλειστή γωνία του Χαρτ και να μειώνει σε 1-1, με τον Άγγλο γκολκίπερ να έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης.

Η είσοδος του Γιακουμάκη στο παιχνίδι έδωσε την ευκαιρία στην Σέλτικ να κερδίσει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και δυναμικό πρέσινγκ στην αντίπαλη άμυνα κερδίζοντας περισσότερες κατοχές αποφορτίζοντας το δικό της τρίτο.

Στο 84’, ο Χαρτ απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Κεντ ενώ μερικά δευτερόλεπτα αργότερα, ο Σακάλα σημάδεψε το δοκάρι του Άγγλου κίπερ με το 1-1 να παραμένει μέχρι το τέλος του αγώνα.

Το τελικό 1-1 διατηρεί την Σέλτικ στην κορυφή της βαθμολογίας και στο +6 από την 2η Ρέιντζερς, κλειδώνοντας το πρωτάθλημα.

Στράτος Μαρίνος