Τσέλσι: Σαν σήμερα το πρώτο πρωτάθλημα μετά από μισό αιώνα! (vid)

Με μόλις μια ήττα μέσα στη σεζόν και με τον Φρανκ Λάμπαρντ να σκοράρει δις απέναντι στην Μπόλτον, η Τσέλσι μια τέτοια ημέρα, 30 του Απρίλη, πριν από 17 χρόνια, εξασφάλισε το πρώτο της πρωτάθλημα έπειτα από μισό αιώνα, στην εποχή της κυριαρχίας με τον Ζοσέ Μουρίνιο.  



Τσέλσι: Σαν σήμερα το πρώτο πρωτάθλημα μετά από μισό αιώνα! (vid)

Οι «μπλε» του Λονδίνου ξεκινούσαν την αντεπίθεσή τους με τον Ρομάν Αμπράμοβιτς, τον Πορτογάλο προπονητή και μια ομάδα γεμάτη ποιότητα και μονάδες που ήταν ικανές για το κάτι διαφορετικό στο γήπεδο ανά πάσα στιγμή.

Η σεζόν 2004-2005 είχε ολοκληρωθεί για την Τσέλσι με 95 βαθμούς, επίπεδα που φτάνει πλέον τώρα ξανά η Πρέμιερ Λιγκ στις μεγάλες κόντρες των Σίτι και Λίβερπουλ για την κατάκτηση του τίτλου. Μόλις μια ήττα είχαν καταγράψει οι τρομεροί Λονδρέζοι, ενώ, το παθητικό της ομάδας ήταν μονάχα στα 15 τέρματα!

Έπειτα από εκείνο το 2-0 κόντρα στην Μπόλτον, ακολούθησαν άλλες δυο νίκες (1-0 την Τσάρλτον, 3-1 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και μια ισοπαλία (1-1 με τη Νιούκαστλ) για τα... τυπικά, με την Τσέλσι να κάνει φυσικά και το back-to-back στους τίτλους, κατακτώντας την κορυφή και την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Εκείνη την σεζόν η Τσέλσι νίκησε την Λίβερπουλ στον τελικό του Λιγκ Καπ, έφτασε στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και έπιασε επιδόσεις ρεκόρ, όπως:

-Τις περισσότερες εκτός έδρας νίκες (15)

-Τα περισσότερα clean sheets (25)

-Τα λιγότερα γκολ που δέχθηκε σε έδρες αντιπάλων (9)

-Τις περισσότερες νίκες σε μια ποδοσφαιρική χρονιά (29)

-Τα λιγότερα τέρματα ως παθητικό σε μια σεζόν (15).

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης