Τα 17 γκολ του Κριστιάνο στα 37 του, η πολυτέλεια και το πιθανό λάθος του Τεν Χαγκ

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπορεί αναγκαστικά να παρασύρεται με τις... χαμηλές πτήσεις της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως, έχει σκοράρει 17 φορές στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ κι ας έχει πατήσει στα 37 έτη ζωής. Και μπορεί ο Ράνγκνικ να άφησε παν ενδεχόμενο ανοιχτό για το καλοκαίρι, αλλά ο Τεν Χαγκ ίσως κάνει ένα πολύ μεγάλο λάθος αν δεν τον υπολογίζει...  



Τα 17 γκολ του Κριστιάνο στα 37 του, η πολυτέλεια και το πιθανό λάθος του Τεν Χαγκ

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ επέστρεψε στην Γιουνάιτεντ το καλοκαίρι για να... ξαναδεθεί με την μεγάλη του ποδοσφαιρική αγάπη, όμως, παρά το τρομερό ξεκίνημα που έκανε εκείνος κάνοντας άπαντες να πιστέψουν πως θα έπαιρνε όλη την ομάδα στις πλάτες του, ο σύλλογος... κατέρρευσε.

Ακόμα μια χαμένη χρονιά. Μια 5η σεζόν δίχως τίτλο. Μια αγωνιστική περίοδος που ολοκληρώνεται με τους «κόκκινους διαβόλους» ουσιαστικά να μην προλαβαίνουν καν την τετράδα, την οποία είναι πιο ικανές να εξασφαλίσουν οι ¶ρσεναλ και Τότεναμ με τα παιχνίδια που τους απομένουν για το φινάλε της σεζόν.

Ο Κριστιάνο όσο και να θέλει, όσο και να βάλει το πείσμα μπροστά για να γίνει ο απόλυτος πρωταγωνιστής, όσο κι αν πάρει μια μπάλα μόνος του και την δίνει μονάχα από το αριστερό στο δεξί, δεν αρκεί για να ξυπνήσει η Γιουνάιτεντ. Ο Ραλφ Ράνγκνικ πριν από την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας είχε παλαιότερες δηλώσεις του να τον κυνηγούν αναφορικά με τον Κριστιάνο και το πόσο ιδανικός θα ήταν ο CR7 σε προσωρημένη ποδοσφαιρικά ηλικία, όμως, του γύρισαν μπούμερανγκ.

 

 

Και τώρα, ο Γερμανός κόουτς τονίζει ότι είναι θέμα του ποδοσφαιριστή αν θα αποφασίσει να συνεχίσει ή όχι στο «Ολντ Τράφορντ» και για την επόμενη σεζόν, όπως ορίζει το συμβόλαιο που υπέγραψε μέσα στο 2021. Το θέμα είναι πως ο Έρικ Τεν Χαγκ θα πρέπει να μιλήσει μαζί του και θα ήταν μάλλον... απαραίτητο να υπολογίζει στον Πορτογάλο για τα πρώτα βήματα της νέας εποχής.

Ο CR7 είναι ο ποδοσφαιριστής που μπορεί να εμπνεύσει τους υπόλοιπους, να ηγηθεί, να συμβουλεύσει, να καθοδηγήσει μέσα στο γήπεδο. Να κάνει, δηλαδή, τη δουλειά που είχε ανατεθεί παντελώς λανθασμένα και αποτυχημένα, στον Χάρι Μαγκουάιρ.

Αν η επιλογή του Ολλανδού κόουτς μόλις αναλάβει είναι να προχωρήσει σε ολική ανανέωση και σκεφτεί ότι δεν έχει ανάγκη τον Κριστιάνο, τότε ίσως και να κάνει ένα τεράστιο λάθος. Γιατί ο Ρονάλντο απέδειξε σε όλους που ίσως ανησυχούσαν ότι η ηλικία του δεν τον σταματάει ποτέ και πουθενά. Ούτε στο κορυφαίο πρωτάθλημα, ούτε με τους πιο δυνατούς αμυντικούς. Γιατί ο Κριστιάνο έχει βάλει στόχο να είναι ο καλύτερος. Και μάλλον, όπως ο Ζλάταν, εκείνος θ' αποφασίσει πότε θα... επιτρέψει σε άλλον συνάδελφό του να φανεί καλύτερος από εκείνον.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης