Η Λίβερπουλ βάζει από τώρα κόκκινο χρώμα στο Παρίσι!

Μόνο με μία πλήρη κατάρρευση στην Ισπανία, δεν θα καταφέρει η Λίβερπουλ να πάρει την πρόκρισή της στον τελικό του Champions League. Οι «κόκκινοι» ήταν εξαιρετικοί, κυριάρχησαν απέναντι στην Βιγιαρεάλ για 90 λεπτά, το «Άνφιλντ» δεν σταμάτησε να… σείεται και με το τελικό 2-0 με το αυτογκόλ του Εστουπινιάν και το πλασέ του Μανέ, έχουμε ξεκάθαρο φαβορί!



Η Λίβερπουλ βάζει από τώρα κόκκινο χρώμα στο Παρίσι!

Επρόκειτο για τον δεύτερο ημιτελικό του Champions League, μετά το επικό ματς της Μάντσεστερ Σίτι με την Ρεάλ Μαδρίτης. Ένα παιχνίδι που είχε φαβορί, μιας και η Λίβερπουλ «πολιόρκησε» την Βιγιαρεάλ στο «Άνφιλντ», αλλά σίγουρα δεν θα ήταν ένα ματς που θα βλέπαμε επτά γκολ, πράγμα που έχει συμβεί μόλις για τρεις φορές στην ιστορία του θεσμού, σε αυτή την φάση.

Αναλυτικότερα, στο πρώτο μέρος, η Λίβερπουλ μπήκε για να αποδείξει πως δικαίως της έχει αποδοθεί ο τίτλος του… φαβορί! Πίεζε ψηλά και απείλησε για πρώτη φορά με τον Σαντιό Μανέ, που δεν μπόρεσε στο 11’, ύστερα από εξαιρετική σέντρα του Σαλάχ να ανοίξει το σκορ.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Ντίας σούταρε και ο Ρούλι μπλόκαρε ασταθώς, ενώ στο 21ο λεπτό ο Χέντερσον επιχείρησε να τον νικήσει με σέντρα-σουτ, η οποία σταμάτησε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Το «κίτρινο υποβρύχιο» περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και στο 26’ ο Σαλάχ με τον Μανέ αντέστρεψαν τους ρόλους, με τον τελευταίο να παίρνει την μπάλα σε καλό σημείο, αλλά να την βλέπει να καταλήγει άουτ!

Οκτώ λεπτά μετά, συνέβη το ίδιο, αλλά το σουτ του Σαλάχ κόντραρε και οδηγήθηκε σε κόρνερ, ενώ η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους έλαβε χώρα στο 42’, με τον Τιάγκο να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στο 0-0 με την λήξη του πρώτου 45αλέπτου!

Ήταν η 3η συνεχόμενη φορά που η Βιγιαρεάλ μπόρεσε σε ματς νοκ-άουτ να πάει με «μηδέν» παθητικό στο δεύτερο ημίχρονο, με τα τεράστια αποτελέσματα απέναντι σε Γιουβέντους και Μπάγερν Μονάχου να αποτελούν οδηγό…

Ωστόσο, δεν θα ήταν απλό το σερί να συνεχιστεί και στο «Άνφιλντ», με την λογική να λέει ότι η πίεση της Λίβερπουλ κάποια στιγμή θα απέδιδε.

Αυτό εν τέλει έγινε πριν καν συμπληρωθούν δέκα λεπτά στην επανάληψη! Στο 53ο λεπτό, Σαλάχ και Χέντερσον συνεργάστηκαν, ο αρχηγός της Λίβερπουλ έβγαλε την σέντρα, αυτή κόντραρε στον Εστουπινιάν και το «Άνφιλντ» πήρε… φωτιά.

Ό,τι δεν έπαθε σε αντίστοιχη φάση στο Μόναχο η Βιγιαρεάλ, συνέβη δύο λεπτά αργότερα. Κατέρρευσε και είδε την ορμή του γηπέδου της Λίβερπουλ να «διπλασιάζει» το προβάδισμά της, ύστερα από εξαιρετική ενέργεια των Σαλάχ και Μανέ.

Ο πρώτος πέρασε κάθετα στον Σενεγαλέζο και ο δεύτερος τσίμπησε όσο έπρεπε την μπάλα, για να διαπεράσει τον Ρούλι και να γίνει το 2-0, με τον Ραούλ Αλμπιόλ να καλύπτει για… εκατοστά.

Η Βιγιαρεάλ δεν μπορούσε να σταματήσει την… κατηφόρα, ο Ρόμπερτσον σκόραρε στο 63’, αλλά το γκολ ακυρώθηκε, ενώ μέχρι και το 75ο λεπτό οι «κόκκινοι» δεν άφηναν το πόδι από το γκάζι και βρήκαν δύο καλές στιγμές με τον Λουίς Ντίας.

Στα εναπομείναντα λεπτά, ο ρυθμός έπεσε και το 2-0 διατηρήθηκε, (η Βιγιαρεάλ έκανε την 2η τελική της στο 87’), με την Λίβερπουλ να έχει ξεκάθαρο πλεονέκτημα στην ρεβάνς επί ισπανικού εδάφους, ούσα και η πρώτη ομάδα στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου που είναι μέσα σε όλους της τους στόχους ενώ βρισκόμαστε στα τέλη Απριλίου!

Δημήτρης Μανάκος