Η Τότεναμ οφείλει να βρει τον εαυτό της για να φτάσει στην 4άδα

Η Τότεναμ είδε τον Έρικσεν να τη σταματά, η Μπρέντφορντ θα μπορούσε να έχει κάνει πολύ μεγαλύτερη ζημιά στα «σπιρούνια», ωστόσο, ήδη η... ζωή της ομάδας του Κόντε έγινε ακόμα πιο δύσκολη για μία θέση στο UEFA Champions League της νέας σεζόν.  



Η Τότεναμ οφείλει να βρει τον εαυτό της για να φτάσει στην 4άδα

Άλλη μία χαμένη ευκαιρία, άλλη μία «αυτοκτονία» και άλλο ένα βήμα… πίσω για τη φετινή Τότεναμ που αντιμετωπίζει έλλειψη σταθερότητας.

Σαφώς, ο Αντόνιο Κόντε δεν είναι μάγος, αλλά ούτε και η Ρώμη χτίστηκε σε μία μέρα, έτσι ώστε να επαναφέρει την Τότεναμ στις τρομερές και σταθερές αγωνιστικές. 

Όμως, έχει παρουσιαστεί μία ευκαιρία που δείχνει να σπαταλάει η ομάδα του Λονδίνου με τις γκέλες που έχει πραγματοποιήσει. Ο Ιταλός τεχνικός προσπαθεί να αλλάξει πλήρως το DNA του project που έχει αναλάβει αλλά συνεχώς οι ποδοσφαιριστές του δείχνουν ότι έχουν ένα… ταβάνι. 

Ας γυρίσουμε λίγες εβδομάδες πίσω. Η Τότεναμ χάνει έναν σημαντικό αγώνα στο «Όλντ Τράφορντ» με 3-2 από τους «κόκκινους διαβόλους» λόγω του «one man show» από τον Κριστιάνο Ρονάλντο. 

Βέβαια από εκεί και έπειτα ακολουθεί μία… αγωνιστική κατηφόρα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ και τα «σπιρούνια» το εκμεταλλεύονται πλήρως με τέσσερις διαδοχικές νίκες απέναντι σε Μπράιτον (2-0), Γουέστ Χαμ (3-1), Νιούκαστλ (5-1) και Άστον Βίλα (4-0). Κάπως έτσι η Τότεναμ βρέθηκε ξανά στην 4η θέση. 

Έκτοτε, δεν έχει καταφέρει να σκοράρει σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια με Μπράιτον (1-0) εντός έδρας και Μπρέντφορντ (0-0) στο «Μπρέντφορντ Κομιούνιτι Στέιντιουμ». 

Ως συνέπεια απώλεσε έξι βαθμούς που κάλλιστα θα μπορούσε να προσθέσει στο «σακούλι» της. 

Παρ' όλα αυτά, έστω και μαθηματικά η 4η θέση βρίσκεται ακόμα στα… χέρια της, διότι εάν καταφέρει να νικήσει τα εναπομείναντα τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος και τον «τελικό» του Βόρειου Λονδίνου στο σπίτι της θα βρεθεί και πάλι στα σαλόνια της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. 

Αξίζει να σημειωθεί πως η μία από τις τέσσερις εναπομείνασες αναμετρήσεις είναι στο Άνφιλντ ενάντια στη Λίβερπουλ που κυνηγάει το πρωτάθλημα... 

Φοίβος Πεφάνης