Ο «Καταλανός» Γκουαρδιόλα και η σχέση (στ)οργής με την Ρεάλ Μαδρίτης!

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έρχεται απόψε αντιμέτωπος με την Ρεάλ Μαδρίτης, την ομάδα της οποίας οι οπαδοί αγαπούν να τον μισούν και η «καταλανική» υπηκοότητά του τού δίνει ακόμη ένα κίνητρο για να φτάσει την Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.



Ο «Καταλανός» Γκουαρδιόλα και η σχέση (στ)οργής με την Ρεάλ Μαδρίτης!

Η Μάντσεστερ Σίτι απέκλεισε μετά κόπων και βασάνων την Ατλέτικο Μαδρίτης στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και στους «4» της διοργάνωσης θα βρει μπροστά του την  Ρεάλ, με στόχο να πετάξει και την δεύτερη ομάδα της πόλης εκτός διοργάνωσης και να προκριθεί στον τελικό.

Απόψε στο Έτιχαντ, μεγάλοι αστέρες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου δώσουν μάχες σώμα με σώμα για να καταφέρουν, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, να βοηθήσουν την ομάδα τους να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, οι «πολίτες» έχουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Αυτό της παρουσίας του Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκο τους.

«Νιώθω πιο πολύ Καταλανός παρά Ισπανός»

Το έχει τονίσει αρκετές φορές και πλέον το πιστεύει. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έχει συνδέσει το όνομά του με την Μπαρτσελόνα και την Καταλονία και πλέον νιώθει ένας από αυτούς. Ως μέλος των «μπλαουγκράνα» έχει ζήσει όμορφες αλλά και άσχημες στιγμές απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο, ως προπονητής της Σίτι, έχει καταφέρει να την αποκλείσει στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ την σεζόν 2019-2020, επικρατώντας με 2-1 και στις δύο αναμετρήσεις.

Απόψε, το καταλανικό αίμα που ρέει στις φλέβες του τον ωθεί σε ακόμη μία επιτυχία απέναντι στην «Βασίλισσα». Οι «πολίτες» είναι το φαβορί και η απέχθειά του για τον μεγάλο αντίπαλο της Μπαρτσελόνα του δίνει ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο για να φτάσει στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Αγαπούν να τον μισούν!

Η σχέση του Πεπ με τους φίλους της Ρεάλ χαρακτηρίζεται από στ(οργή). Κοινώς, αγαπούν να τον μισούν. Κυριότερος λόγος, το πέρασμά του από την Μπαρτσελόνα είτε ως παίκτης και αρχηγός της είτε ως προπονητής της. Ο ίδιος γνωρίζει πως απόψε δεν υπηρετεί μόνο τον σύλλογο της Μάντσεστερ Σίτι αλλά μία ολόκληρη κοινότητα, την Καταλονία.

Και αν κάποιος μπορεί να τραφεί με μίσος και να βγάλει τον καλύτερό του εαυτό, αυτός είναι ο Καταλανός προπονητής. Το κάνει εδώ και αρκετά χρόνια στην Αγγλία, δεχόμενος κριτική για τις τεχνικές του και τα τεράστια μπάτζετ που έχει με την Σίτι, παρότι έχει καταφέρει να ανυψώσει την ομάδα στο ευρωπαϊκό στερέωμα.

Απόψε η αποστολή του είναι μία. Ένα θετικό αποτέλεσμα, ανεξαρτήτως αγάπης ή μίσους για την Ρεάλ, με στόχο την πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, που θα του δώσει την ευκαιρία να «ολοκληρώσει» την θητεία του στην Μάντσεστερ Σίτι. Ο Πεπ γνωρίζει τον τρόπο, άλλωστε το έχει ξανακάνει απέναντι στην «Βασίλισσα», ωστόσο, γνωρίζει πως δεν θα είναι εύκολο ακόμη και αν η «τουρμποκίνητη» ομάδα του θεωρείται το μεγάλο φαβορί.

Στράτος Μαρίνος