Λίβερπουλ – Έβερτον: Συμβιώνουν στην ίδια πόλη και χωρίζονται από… 50 ολόκληρους βαθμούς!

Ίδια πόλη, 240 ματς μεταξύ τους, 60 στην εποχή της Premier League, αλλά στο 2022 έμελλε να δούμε και τη μεγαλύτερη διαφορά που έχει δημιουργηθεί ποτέ ανάμεσά τους! Η Λίβερπουλ έχει 79 βαθμούς, η Έβερτον 29 και οι στόχοι που έχουν για το φινάλε της σεζόν είναι εκ διαμέτρου αντίθετοι!



Λίβερπουλ – Έβερτον: Συμβιώνουν στην ίδια πόλη και χωρίζονται από… 50 ολόκληρους βαθμούς!

Επρόκειτο για το 240ο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ ανάμεσα στην Λίβερπουλ και την Έβερτον σε οποιαδήποτε έδρα και το 60ο στην εποχή της Premier League. Ωστόσο, ακόμη και αν μιλάμε για δύο ομάδες με τόσα κοινά, που εδρεύουν στην ίδια πόλη, η διαφορά που παρατηρείται είναι τεράστια.

Και δεν είναι μόνο το ρόστερ. Διότι και η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ έχει ακριβό ρόστερ, ενώ πραγματοποίησε και ηχηρές μεταγραφικές κινήσεις τον Ιανουάριο, αποσπώντας την υπογραφή των Μικολένκο, Φαν ντε Μπέικ και Ντέλε Άλι, που ακόμη δεν έχει παίξει βασικός.

Η ειδοποιός διαφορά μεταξύ τους όμως, είναι οι 50 βαθμοί! Η Λίβερπουλ βρίσκεται στην 2η θέση της Premier League με 79 πόντους, ενώ η Έβερτον τελειώνει την 34η αγωνιστική, έχοντας βεβαίως παίξει λιγότερα ματς, με 29 μόλις βαθμούς!

Μιλάμε για την μεγαλύτερη διαφορά βαθμών που έχει υπάρξει ποτέ μεταξύ τους ιστορικά, διευκρινίζοντας πως αναφερόμαστε από το 1981 και έπειτα όταν η νίκη άρχισε να δίνει τρεις βαθμούς και η ισοπαλία έναν!

Όσον αφορά τους στόχους των δύο ομάδων, προφανώς και δεν υπάρχει σύγκριση. Η Λίβερπουλ διεκδικεί το πρωτάθλημα, ενώ η Έβερτον βρίσκεται στην ζώνη του υποβιβασμού και ενδέχεται να μην βρίσκεται στην κορυφαία κατηγορία του χρόνου, για πρώτη φορά από το 1954.

Πιθανότατα, αυτά και μόνο τα στοιχεία, εξαιρώντας το γεγονός πως μιλάμε για την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος και την 4η χειρότερη άμυνα, είναι αρκετά για να αντιληφθούμε τι έχει καταφέρει για την Λίβερπουλ ο Γιούργκεν Κλοπ και πώς παρέλαβε την Έβερτον ο Φρανκ Λάμπαρντ!

Δημήτρης Μανάκος