Το σενάριο που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο σε 9 ομάδες της Πρέμιερ!

Η σύσταση του Κόνφερενς Λιγκ σε συνδυασμό με τους κανονισμούς της ΟΥΕΦΑ για συμμετοχή στις διοργανώσεις της δίνει την ευκαιρία στο αγγλικό ποδόσφαιρο για κάτι μοναδικό. Υπό προϋποθέσεις λοιπόν, την επόμενη χρονιά θα μπορούσαν να λάβουν ευρωπαϊκά εισιτήρια μέχρι και 9 ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ.  



Το σενάριο που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο σε 9 ομάδες της Πρέμιερ!

Τη φετινή σεζόν μέσω του αγγλικού ποδοσφαίρου υπήρξαν επτά θέσεις για τις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ. Τέσσερις ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ, δύο στο Γιουρόπα και μία στο Κόνφερενς, θέση που αρχικά προοριζόταν για την κάτοχο του Λιγκ Καπ Αγγλίας, αν κι εν τέλει (ένεκα προϋποθέσεων) αυτή δόθηκε στην 7η ομάδα της βαθμολογίας (Τότεναμ).

Παρόλα αυτά, χάρη στο ντόμινο των κανονισμών που διέπουν τα ευρωπαϊκά κύπελλα και τις συνθήκες που κατανέμουν τις ομάδες σε κάθε διοργάνωση, η Αγγλία θα μπορούσε την επόμενη χρονιά να έχει έως και 9 εκπροσώπους στην Ευρώπη. Ένα σενάριο δύσκολο, που απαιτεί τρεις προϋποθέσεις, αλλά όχι απίθανο.

Η πρώτη συνθήκη υπαγορεύει ότι οι Γουέστ Χαμ (Γιουρόπα) και Λέστερ (Κόνφερενς) θα πρέπει να κατακτήσουν τα τρόπαια έχοντας βρεθεί ήδη στους ημιτελικούς, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για ακόμα δύο συλλόγους της Πρέμιερ που θα λάβουν ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Η δεύτερη συνθήκη είναι καμία εκ των δύο να τερματίσει μεταξύ των 7 πρώτων θέσεων στο πρωτάθλημα φέτος.

Τι σημαίνουν τα παραπάνω;

Τα «σφυριά» σε περίπτωση κατάκτησης του Γιουρόπα Λιγκ στον τελικό της Σεβίλλης, θα γίνουν η 5η ομάδα της Αγγλίας που θα συμμετάσχει στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου.

Οι «αλεπούδες» με τη σειρά τους, κερδίζοντας το πρώτο Κόνφερενς, αποκτούν μια θέση στο Γιουρόπα ανάμεσα στην 5η και 6η ομάδα του αγγλικού πρωταθλήματος και συνεπώς το Νησί θα μετρά οκτώ πρεσβευτές στην Ευρώπη.

Για να φτάσουμε στον 9ο σύλλογο απομένει μια τελευταία συνθήκη να εκπληρωθεί κατά την οποία η Γουλβς εφόσον τερματίσει στην 7η θέση της Πρέμιερ, αποκτά εισιτήριο στο επόμενο Κόνφερενς, αποτελώντας το 9ο αγγλικό κλαμπ που θα λάβει μέρος σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Διονύσης Γαλιατσάτος