Λίβερπουλ εναντίον Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Σε αυτή τη κόντρα, δεν υπάρχει φαβορί!

Η Λίβερπουλ εμφανίζεται στις αποδόσεις των γραφείων στοιχημάτων ως το απόλυτο φαβορί στην επικείμενη αναμέτρησή της με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά κάτι τέτοιο ισχύει κυρίως… θεωρητικά. Διότι, στην πράξη, οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν έχουν χάσει στην ίδια χρονιά «μέσα - έξω» από το 2013-14 και μόλις σε τρεις περιπτώσεις στον 21ο αιώνα!



Λίβερπουλ εναντίον Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Σε αυτή τη κόντρα, δεν υπάρχει φαβορί!

Ήρθε η ώρα για ένα ακόμη ματς ανάμεσα στην Λίβερπουλ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. To 227o  που θα δώσουν οι δύο ομάδες από το 1884 και έπειτα, ακόμη και αν τότε οι «κόκκινοι διάβολοι» φορούσαν πράσινο και κίτρινο και λέγονταν Νιούτον Χιτ.

Όποιον και να ρωτήσουμε πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, πιθανότατα θα χρίσει ως απόλυτο φαβορί την Λίβερπουλ. Και προφανώς δεν κάνει λάθος, διότι οι «κόκκινοι» βρίσκονται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση, είναι στο -1 από τη Μάντσεστερ Σίτι και αισίως έγιναν η πρώτη ομάδα στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου που έχει πάρει το Λιγκ Καπ και διεκδικεί όλους τους τίτλους, παρόλο που έχουμε φτάσει στον Απρίλιο.

Από την άλλη πλευρά, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εξακολουθεί να μην πείθει, πράγμα που συμβαίνει καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν. Οι αναμετρήσεις της 33ης αγωνιστικής πήγαν όπως ήθελε, αλλά το γεγονός πως χρειάστηκε το 60ο χατ-τρικ του Κριστιάνο Ρονάλντο για να επικρατήσει της Νόριτς, περισσότερο μοιάζει να προβληματίζει, παρά να δημιουργεί αισιοδοξία ενόψει της συνέχειας.

Στο «Άνφιλντ» το ματς είναι δύσκολο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι ντέρμπι. Ωστόσο, η τελευταία αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων στην Premier League και το 5-0 της Λίβερπουλ στο «Όλντ Τράφορντ», σαφώς και δημιουργεί απορίες, αναλογικά με  για το πώς θα παραταχθεί η φιλοξενούμενη σε μία έδρα, που σαφώς και δεν ενδείκνυται, για να χάσει κάποιος την συγκέντρωσή του.

Παρόλα αυτά και δίχως καμία διάθεση να κάνουμε τον… συνήγορο των «κόκκινων διαβόλων», η αναμέτρηση μόνο απλή υπόθεση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Τα αποτελέσματα των δύο ομάδων στον 21ο αιώνα το αποδεικνύουν!

Δεν είναι τυχαίο πως η Λίβερπουλ έχει κερδίσει μόλις τρεις φορές τη Γιουνάιτεντ μέσα – έξω στον 21ο αιώνα. Οι πρώτες δύο σαφώς και έχουν μείνει στην ιστορία στις αρχές του 2000, εξαιτίας των συνεχόμενων γκολ του Μέρφι, ενώ η τελευταία και πιο πρόσφατη, έλαβε χώρα την χρονιά 2013-14!

Την πρώτη δηλαδή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δίχως τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, με την Λίβερπουλ να επικρατεί με 1-0 στο «σπίτι» της και 3-0 μακριά από αυτό!

Έκτοτε, οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν έχουν χάσει ποτέ σε δύο περιπτώσεις από την Λίβερπουλ. Ούτε την χρονιά του πρωταθλήματος, πριν από δύο χρόνια, όπου οι «κόκκινοι» είχαν 25 νίκες και μία ισοπαλία μέχρι τον Φεβρουάριο και το ματς με την Γουότφορντ. Μαντέψτε που είχαν την ισοπαλία (1-1)!

Το ίδιο ισχύει και στην σεζόν της φοβερής μονομαχίας των 98 και 97 βαθμών της Μάντσεστερ Σίτι με την Λίβερπουλ, με την δεύτερη να αγωνίζεται με την Γιουνάιτεντ σε ένα κρίσιμο παιχνίδι, να την βλέπει να έχει τρεις αναγκαστικές αλλαγές και εν τέλει το 0-0, να θεωρείται κακό αποτέλεσμα, αν σκεφτεί κανείς πως το πρωτάθλημα κρίθηκε κυριολεκτικά στον… πόντο.

Αν λοιπόν κάποιος θεωρεί πως η Γιουνάιτεντ θα χάσει απόψε, πριν καν κατέβει στο γήπεδο, μάλλον δεν γνωρίζει καλά τι συμβαίνει τα τελευταία χρόνια μεταξύ τους. Παρά ταύτα, αν το δούμε από την αντίστροφη πλευρά, το επιχείρημα των φίλων της Λίβερπουλ, «στέκει» απόλυτα.

Αν δεν μπορεί αυτή η… Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ να κερδίσει μέσα – έξω την Γιουνάιτεντ, ενώ πραγματοποιεί μία τέτοια χρονιά, τότε ποια μπορεί;

Δημήτρης Μανάκος