Τσέλσι: Οι Άγγλοι σκόρερ της την γυρνούν στο… 1970 και ο Τούχελ εύχεται να είναι καλός οιωνός!

Μπορεί η πρόκριση της Τσέλσι απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας να ήταν αρκετά… προβλέψιμη, αν αναλογιστεί κανείς την δυναμική των δύο ομάδων, όμως ο τρόπος που ήρθε είναι δεδομένα… ιστορικός! Οι σκόρερ των «μπλε» άλλωστε, ο Λόφτους Τσικ και ο Μέισον Μάουντ είναι οι πρώτοι Άγγλοι που βρίσκουν δίχτυα για τους Λονδρέζους στο Wembley στο ίδιο ματς, μετά τον τελικό του 1970!



Τσέλσι: Οι Άγγλοι σκόρερ της την γυρνούν στο… 1970 και ο Τούχελ εύχεται να είναι καλός οιωνός!

Τι κοινό έχει ο τελικός του FA Cup το 1970 και ο ημιτελικός του 2022, πέραν του γεγονότος πως αμφότερες αναμετρήσεις έλαβαν χώρα στο Wembley; Το ότι η Τσέλσι συμμετείχε και στις δύο περιπτώσεις και πως οι σκόρερ των δύο αναμετρήσεων ήταν δύο Άγγλοι!

Τότε, σκόρερ για την Τσέλσι ήταν ο Πίτερ Χάουσμαν και ο Ίαν Χάτσινσον, σε ένα ματς που έληξε ισόπαλο με 2-2 και ήταν ο πρώτος τελικός του θεσμού που χρειάστηκε και δεύτερη αναμέτρηση για να υπάρξει νικητής, μετά το 1912. Για την ιστορία, Τσέλσι και Λιντς ξανασυναντήθηκαν στο «Όλντ Τράφορντ» στις 29 Απριλίου και οι «μπλε» επικράτησαν με 2-1.

Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που δύο Άγγλοι βρίσκουν δίχτυα στην ίδια αναμέτρηση στο Wembley! Πλέον, η ιστορία επαναλήφθηκε, με την Τσέλσι να συναντά την Κρίσταλ Πάλας, με στόχο να πάρει την πρόκριση και να συναντήσει ξανά σε τελικό την Λίβερπουλ, μετά το Λιγκ Καπ.

Ο Λόφτους Τσικ άνοιξε το σκορ στο 64’, ο Μέισον Μάουντ «κλείδωσε» τη νίκη στο 77’ και οι δυο τους, έγιναν οι πρώτοι Άγγλοι που σκοράρουν στο ίδιο ματς στο Wembley, μετά από τότε.

Μοιάζει οξύμωρο, αν αναλογιστεί κανείς πως μιλάμε για ματς που αφορά ομάδες του «Νησιού», αλλά είναι πραγματικότητα. Μένει να δούμε αν η σύμπτωση αυτή θα λειτουργήσει ως οιωνός και αν η Τσέλσι θα κατακτήσει το πρώτο της FA Cup μετά το 2018 και το 1-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Δημήτρης Μανάκος