Μάντσεστερ Σίτι: Τρίπτυχο… ατυχίας για τους «πολίτες»!

Αρνητικό… ρεκόρ για την Μάντσεστερ Σίτι που έγινε η δεύτερη ομάδα στην ιστορία του FA Cup με τρεις συνεχόμενους αποκλεισμούς σε ημιτελικά μετά… την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το μακρινό 1966!   



Μάντσεστερ Σίτι: Τρίπτυχο… ατυχίας για τους «πολίτες»!

Δεν τα κατάφερε ούτε αυτή τη φορά η αρμάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα και η πορεία της τελείωσε στα ημιτελικά του φετινού Κυπέλλου στο Wembley με το 3-2 από την Λίβερπουλ.

Στο τραγικό πρώτο ημίχρονο στο Λονδίνο, οι «πολίτες», είχαν βρεθεί πίσω στο σκορ με 3-0. 

Παρ' όλα αυτά, οι Πρωταθλητές Αγγλίας δεν το παράτησαν και μείωσαν το σκορ σε 3-1 με τον Τζακ Γκρίλις στο 46ο λεπτό και στο 90’ ο Μπερνάρντο Σίλβα ευνοήθηκε από την κόντρα στο σώμα του Άλισον και σημείωσε το 3-2. 

Όμως, ήταν πλέον αργά και οι «κόκκινοι» ήταν αυτοί που πανηγύρισαν την πρόκριση στον τελικό του αρχαιότερου θεσμού στο αγγλικό ποδόσφαιρο. 

Το συναρπαστικό στοιχείο που δημιουργήθηκε για την ομάδα του Μάντσεστερ, είναι ότι μετράει τον τρίτο της σερί αποκλεισμό στην ίδια φάση του Κυπέλλου.

Την περσινή σεζόν (2020/21) η Τσέλσι την «πέταξε» εκτός με το γκολ του Χακίμ Ζιγιέχ. (1-0), ενώ ένα χρόνο νωρίτερα (2019/20) η Άρσεναλ του Μικέλ Αρτέτα είχε πληγώσει την ομάδα του Γκουαρδιόλα με δύο γκολ του Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (2-0). 

Το εν λόγω αρνητικό στατιστικό κατείχε μέχρι πρότινος η συμπολίτισσα της Σίτι, Γιουνάιτεντ από τις σεζόν 1963-64, 1964-65 και 19965-66. 

Τότε είχε σταθεί εμπόδιο η Γουέστ Χαμ του Ρόνι Μπόις το 1963-64 για τους «κόκκινους διαβόλους». Στη συνέχεια η Λιντς επικράτησε με 1-0 στην παράταση σε έναν «αξέχαστο» ημιτελικό στο γήπεδο της Νότιγχαμ Φόρεστ. 

Τέλος, για να… συμπληρωθεί η τριάδα, ήταν τα «ζαχαρωτά» αυτά που απέκλεισαν την Γιουνάιτεντ με το χρυσό γκολ του Κόλιν Χάρβεϊ. Η Έβερτον τότε είχε κατακτήσει και το πολύτιμο τρόπαιο ενάντια στην Σέφιλντ Γουένσντεϊ με σκορ 3-2. 

Φοίβος Πεφάνης