Λίβερπουλ: Η πρώτη ομάδα στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου που μπορεί να τα πάρει… όλα, ενώ είμαστε στον Απρίλιο!

Η νίκη της Λίβερπουλ επί της Μάντσεστερ Σίτι είναι κάτι περισσότερο από μία απλή επικράτηση! Οι «κόκκινοι» κέρδισαν με 3-2, προκρίθηκαν στον τελικό του Wembley και είναι και… επίσημα, η πρώτη ομάδα στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου που διεκδικεί όλες τις διοργανώσεις, ενώ έχουμε φτάσει τον Απρίλιο!



Λίβερπουλ: Η πρώτη ομάδα στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου που μπορεί να τα πάρει… όλα, ενώ είμαστε στον Απρίλιο!

Ναι, η Λίβερπουλ είναι η μοναδική ομάδα που «έσπασε» την κυριαρχία της Μάντσεστερ Σίτι, τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Ναι, υπό τις οδηγίες του Γιούργκεν Κλοπ έχει κατακτήσει κάθε τίτλο, ναι, αποτελεί μία ποδοσφαιρική μηχανή που δικαίως συγκαταλέγεται στις καλύτερες ομάδες του κόσμου, αλλά πλέον η Λίβερπουλ έχει πετύχει κάτι πολύ μεγαλύτερο!

Με την πρόκριση επί της Μάντσεστερ Σίτι, είναι η πρώτη ομάδα στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου που έχει κατακτήσει το Λιγκ Καπ και συνεχίζει να διεκδικεί κάθε τίτλο, σε όλες τις διοργανώσεις που έχει πάρει μέρος, ενώ έχουμε φτάσει στον Απρίλιο.

Για να το αντιληφθεί κανείς, αρκεί να συνειδητοποιήσει πως βρισκόμαστε μόλις ένα μήνα μακριά από το τέλος της χρονιάς. Είναι εντυπωσιακό και δικαιώνει το γεγονός πως η Λίβερπουλ ίσως και να διαθέτει ένα από τα καλύτερα ρόστερ στην ιστορία της.

Πρόκειται για ένα επίτευγμα που έχουν προσπαθήσει ακόμη δύο ομάδες, αλλά ποτέ δεν έγινε πραγματικότητα. Αρχικά, δεν το κατάφερε η ίδια η Λίβερπουλ το 1984, όταν πήρε τα πάντα, αλλά είχε αποκλειστεί από την Μπράιτον της 2ης κατηγορίας στο FA Cup.

Εν συνεχεία, το προσπάθησε αλλά δεν το κατάφερε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του 1999, όπου ναι μεν ήταν κυρίαρχη, αλλά είχε αποκλειστεί από το Λιγκ Καπ από νωρίς και συμμετείχε σε τρεις διοργανώσεις.

Και τέλος, η Μάντσεστερ Σίτι το 2019, όπου τα «σάρωσε» όλα επί αγγλικού εδάφους, αλλά αποκλείστηκε από το Champions League από την Τότεναμ.

Όλες το προσπάθησαν, όλες έφτασαν κοντά, αλλά η Λίβερπουλ του 2021-22 είναι κάτι ξεχωριστό. Κάτι ιδιαίτερο! Είναι η μοναδική ομάδα στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου που έχει ήδη κατακτήσει κάτι και μπορεί να ονειρεύεται πως θα τα πάρει όλα! Ακόμη και αν βρισκόμαστε στα μέσα Απριλίου…

Δημήτρης Μανάκος