Premier League: Οι περισσότερες απολύσεις προπονητών την τελευταία τετραετία!

Μπορεί να επικρατεί η άποψη πως «στην Αγγλία δεν αλλάζουν εύκολα οι προπονητές», όμως η φετινή σεζόν ήρθε να μας διαψεύσει, μιας και μετά την απόλυση του Σον Ντάις από την Μπέρνλι, φτάσαμε τις 10 αποχωρήσεις μάνατζερ στην Premier League. Αριθμός ρεκόρ από το 2017 και έπειτα!  



Premier League: Οι περισσότερες απολύσεις προπονητών την τελευταία τετραετία!

Ναι, η Premier League είναι με διαφορά το πιο απρόβλεπτο πρωτάθλημα του κόσμου. Μιλάμε για ένα πρωτάθλημα που ποτέ δεν μπορεί να προβλέψει κάποιος τι θα συμβεί, ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα, ποιες θα είναι οι ομάδες που θα καταλάβουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, αλλά και αυτές που θα υποβιβαστούν στο τέλος της εκάστοτε σεζόν.

Το ίδιο συμβαίνει και φέτος, παρά το γεγονός πως έχουμε φτάσει στα μέσα Απριλίου. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν η Μάντσεστερ Σίτι ή η Λίβερπουλ θα κατακτήσουν το πρωτάθλημα, αν η Άρσεναλ, η Τότεναμ ή η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα βρεθούν στην πρώτη τετράδα ή αν η Νόριτς, η Γουότφορντ και η Μπέρνλι θα είναι αυτές που δεν θα βρίσκονται του χρόνου στο πρωτάθλημα.

Αυτά ήταν δεδομένα και πριν από την έναρξη της σεζόν. Ωστόσο, ένα ακόμη εντυπωσιακό στατιστικό, που έκανε την εμφάνισή του φέτος, είναι το γεγονός πως στο «Νησί» έχει γίνει ρεκόρ, όσον αφορά τις απολύσεις προπονητών.

Γιατί το λέμε αυτό; Διότι με την απόλυση του Σον Ντάις αισίως φτάσαμε σε διψήφιο αριθμό απολύσεων (10), πράγμα που δεν είχε παρατηρηθεί την τελευταία τετραετία!

Ο πρώτος που απολύθηκε στην τρέχουσα σεζόν ήταν ο Χίσκο Μουνιόθ της Γουότφορντ, με τους «hornets» να μην δίνουν χρόνο στον άνθρωπο που τους ανέβασε. Ακολούθησε ο Στιβ Μπρους της Νιούκαστλ, με τη μεγάλη απαξίωση προς το πρόσωπό του μετά την αγορά της ομάδας από τους Σαουδάραβες, ο Νούνο Εσπιρίτο Σάντο από την Τότεναμ στην 9η αγωνιστική και ο Ντάνιελ Φάρκε από τη Νόριτς, που έφυγε μετά από την πρώτη νίκη της ομάδας του στην κατηγορία.

Στις 7 Νοεμβρίου του 2021, «έκλεισε» η… πεντάδα, με την απόλυση του Ντιν Σμιθ από την Άστον Βίλα, ενώ δύο εβδομάδες μετά ο Κλαούντιο Ρανιέρι που ανέλαβε την Γουότφορντ κέρδισε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 4-1 και… ακύρωσε την ανανέωση συμβολαίου του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, μερικούς μήνες νωρίτερα.

Φτάσαμε στις έξι αποχωρήσεις. Συνεχίσαμε με τον Ράφα Μπενίτεθ από την Έβερτον, μιας και τα «ζαχαρωτά» δεν απέδιδαν καλά, ο οποίος αποτέλεσε και την πρώτη απόλυση στο 2022 (16 Ιανουαρίου), για να έρθει η ώρα του Ρανιέρι, μετά την ήττα της Γουότφορντ από τη Νόριτς με 3-0!

Μας έμειναν δύο! Αυτή του Μαρσέλο Μπιέλσα και τέλος αυτή του Σον Ντάις, που ίσως και να είναι η πιο απρόβλεπτη από όλες. Μην ξεχνάμε πως βρέθηκε στον πάγκο της Μπέρνλι για 9,5 χρόνια, αλλά ο διαφαινόμενος υποβιβασμός της ομάδας του, του κόστισε την θέση του!

Ποιος θα είναι άραγε ο επόμενος;

Δημήτρης Μανάκος