Οι Βρετανοί πλέον βλέπουν σοβαρά και τα άλλα ευρωπαϊκά τρόπαια!

Τι και αν προστέθηκε το Europa Conference League στον κατάλογο των ευρωπαϊκών διοργανώσεων από φέτος; Οι αγγλικές ομάδες δείχνουν ότι μπορούν και θέλουν να λαμβάνουν με τεράστια σοβαρότητα την υπόθεση Ευρώπη και συνεχίζουν με 4 εκπροσώπους στα ημιτελικά των θεσμών.



Οι Βρετανοί πλέον βλέπουν σοβαρά και τα άλλα ευρωπαϊκά τρόπαια!

Τα τελευταία χρόνια και δη την πιο πρόσφατη διετία, οι αγγλικές ομάδες έχουν αποκλειστικά έναν τρόπο σκέψης που τους προκαλεί την «δίψα» για διακρίσεις και εκτός Νησιού.

Ναι μπορεί το αγωνιστικό καλεντάρι να είναι ιδιαίτερα πιεσμένο και βεβαρυμμένο με τις ομάδες της Premier League να δίνουν 38 αγώνες σε μια σεζόν για το πρωτάθλημα και ότι ακόμα προκύψει από τα Κύπελλα.

Τα κλαμπ έχουν συνειδητοποιήσει το μέγεθος, το κύρος και τις οικονομικές απολαβές που λαμβάνουν από επιτυχημένες πορείες σε ευρωπαϊκά κύπελα και πλέον τα δίνουν όλα. Και έχουν και την ποιότητα για να το κάνουν.

Αυτό άλλωστε φαίνεται και από τον αριθμό των ομάδων του Νησιού που συνεχίζουν το ταξίδι σε τόσο προχωρημένο στάδιο.

Από τις συνολικά επτά ομάδες που ρίχτηκαν στους ομίλους και των τριών διοργανώσεων Σεπτέμβρη μήνα, τέσσερις εξ’ αυτών έχουν κατορθώσει να φτάσουν μέχρι και την ημιτελική φάση. Φυσικά και είναι η χώρα με τους περισσότερους εκπροσώπους, μπροστά από Γερμανία και Ισπανία που ακολουθούν με δυο.

 

Το 33,3% δηλαδή των 12 εναπομείναντων συλλόγων, αγωνίζονται στο αγγλικό πρωτάθλημα. Εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό, το οποίο μάλιστα αυξάνεται αν συμπεριλάβει κανείς και τη Ρέιντζερς, ως πέμπτη βρετανική ομάδα.

Σε επίπεδο Champions League, θέση στους «4» έχουν κλείσει η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Σίτι. Ένα ζευγάρι που είναι πιθανό να δούμε και στον τελικό του Παρισίου στα τέλη Μαΐου. Αν συμβεί αυτό, τότε οι φιναλίστ του θεσμού θα είναι back-to-back από την ίδια χώρα.

Στο Europa League, η Γουέστ Χαμ θα εκπροσωπήσει την Αγγλία. Τα «σφυριά» έκαναν πάρτι μέσα στη Γαλλία και την έδρα της Λιόν (3-0) και θα αντιμετωπίσουν την ικανότατη Άιντραχτ Φρανκφούρτης, ένα βήμα πριν την πρόκριση σε σημαντικό τελικό εκτός των τειχών, έπειτα από τη σεζόν 1975/76 και το Κύπελλο Κυπελλούχων.

Όσον αφορά τη διοργάνωση-«σταχτοπούτα», το Europa Conference League, η Λέστερ συνεχίζει ακάθεκτη.

Οι «αλεπούδες» δυσκολεύτηκαν αλλά έκαμψαν την αντίσταση της Αιντχόφεν και πλέον έχουν μπροστά τους μια δυνατή μονομαχία με τη Ρόμα του Μουρίνιο, με φόντο τον τελικό των Τιράνων.

Οι αγγλικοί σύλλογοι έχουν πάψει να κάνουν σκέψεις στα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια για... εκτεταμένο ροτέισον.

Αντ’ αυτού παρουσιάζουν στο χορτάρι την καλύτερη δυνατή σύνθεσή τους. Και κυνηγούν με μανία την επιτυχία.

Μάνος Φυρογένης