Το άξιζε και το έκανε η Λέστερ, που προκρίθηκε με ανατροπή στα ημιτελικά του Europa Conference League!

Μία απίστευτη Λέστερ έκανε την εμφάνισή της στην Ολλανδία και κατάφερε να φύγει με το «διπλό» από την έδρα της Αϊντχόφεν και με μία τεράστια πρόκριση με 2-1! Είναι η πρώτη αγγλική ομάδα που πηγαίνει στους «4» του Europa Conference League, έχοντας ως… μαέστρο τον Ρότζερς και πρωταγωνιστές τους Μάντισον και Ρικάρντο!



Το άξιζε και το έκανε η Λέστερ, που προκρίθηκε με ανατροπή στα ημιτελικά του Europa Conference League!

Κυνηγούσε ένα σπουδαίο κατόρθωμα. Να γίνει η πρώτη αγγλική ομάδα που θα εξασφάλιζε την πρόκρισή της στους «4» του νεοσύστατου Europa Conference League και για τον λόγο αυτό μετρούσε επτά αλλαγές στην αρχική της ενδεκάδα, σε σχέση με το ματς απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας.

Προφανώς και μιλάμε για την Λέστερ και τον Μπρένταν Ρότζερς, ο οποίος άλλαξε ολόκληρη την αμυντική του τετράδα και την επιθετική του τριπλέτα, στην ρεβάνς του 1-1- απέναντι στην Αϊντχόβεν επί ολλανδικού εδάφους.

Και δικαιώθηκε, με την Λέστερ να παίρνει μία τεράστια πρόκριση με 2-1 και ανατροπή, έχοντας πραγματοποιήσει εξαιρετική εμφάνιση, σε ένα τρελό ματς με τεράστιες ευκαιρίες!

Αναλυτικότερα, η πρώτη μεγάλη φάση έλαβε χώρα στο 13’, όταν ο Μάντισον δεν μπόρεσε από κοντά να νικήσει τον Εμβογκό, ενώ 60 δευτερόλεπτα αργότερα, ο Γκέτσε βρέθηκε μόνος του στην περιοχή αλλά ο Σμάιχελ αντιμετώπισε εξαιρετικά την κατάσταση, παραχωρώντας το πρώτο κόρνερ των γηπεδούχων.

Δύο λεπτά μετά, ο Μπαρνς αστόχησε σε τετ-α-τετ, επιλέγοντας μάλλον λανθασμένα να πάει μόνος του την προσπάθεια και να μην δώσει την μπάλα δίπλα του στον Χολ, ενώ στο 25’ ήρθε η απάντηση της Αϊντχόβεν, που είδε και πάλι τον Σμάιχελ να ανταπεξέρχεται στο σουτ του Τζούνιορ.

Παρόλα αυτά, ό,τι δεν έγινε νωρίτερα για τους Ολλανδούς, έλαβε χώρα στο 27’, εξαιτίας του… Τίλεμανς. Ο Βέλγος αμυντικός μέσος έκανε λάθος πάσα σε νευραλγικό χώρο και ο Ζάχαβι το εκμεταλλεύτηκε πλήρως, πετυχαίνοντας το 8ο φετινό γκολ του!

Κάπου εκεί, το ματς «έσβησε», με τους γηπεδούχους να ρίχνουν τον ρυθμό και να προσπαθούν να περιορίσουν τους χώρους, με συνέπεια να οδηγηθούμε στο 1-0 υπέρ τους στο τέλος του πρώτου μέρους.

Με την έναρξη της επανάληψης, η Λέστερ κυριαρχούσε αλλά η πρώτη καλή στιγμή πραγματοποιήθηκε από τον… σκόρερ, στο 57’, μετά από εκτέλεση κόρνερ. Η απάντηση στις ευκαιρίες ήταν άμεση, αλλά το σκορ παρέμεινε… 1-0, καθώς ο Ντάκα στο 60’ αστόχησε στο δεύτερο τετ-α-τετ που παρουσιάστηκε στην ομάδα του.

Μία, δύο, τρεις όμως, κάποια στιγμή θα ισοφάριζε! Και το έκανε ο Μάντισον, ο οποίος πήρε εξαιρετική πάσα από τον Πέρεθ στην περιοχή και έκανε το 1-1 στο 76’, μέσα σε έντονες αποδοκιμασίες από το κοινό της Αϊντχόβεν!

Οι γηπεδούχοι τα… έχασαν τελείως και η Λέστερ ολοκλήρωσε τη μεγάλη ανατροπή στο 87’, με τον Ρικάρντο να κάνει το 2-1 και τις «αλεπούδες» να γίνονται η πρώτη αγγλική ομάδα που προκρίνονται στους «4» της νεοσύστατης διοργάνωσης, αναμένοντας το νικητή ανάμεσα σε Ρόμα και Μπόντο Γκλιμτ!

Δημήτρης Μανάκος