Τσιμίκαρος έστειλε την Λίβερπουλ στα ημιτελικά του Champions League! (vid)

Την καλύτερή του εμφάνιση με την φανέλα της Λίβερπουλ κατέγραψε αναμφίβολα ο Κώστας Τσιμίκας, ο οποίος ήταν εξαιρετικός στον πρώτο ευρωπαϊκό προημιτελικό της καριέρας του απέναντι στην Μπενφίκα, μοιράζοντας δύο ασίστ στο τελικό 3-3. Προηγήθηκαν με 3-1 οι «κόκκινοι», αλλά ο Νούνιες που… ζητά μεταγραφή σε μεγαλύτερη ομάδα, τους στέρησε την πρώτη τους εντός έδρας νίκη σε νοκ-άουτ το 2022. Η πρόκριση στους «4» του Champions League είναι γεγονός ωστόσο και έχει… ελληνικό χρώμα!



Τσιμίκαρος έστειλε την Λίβερπουλ στα ημιτελικά του Champions League! (vid)

Η μισή δουλειά για την Λίβερπουλ είχε γίνει. Οι «κόκκινοι» είχαν περάσει νικηφόρα από την Πορτογαλία με 3-1 και αυτό που έμενε ήταν να εξασφαλίσουν και τυπικά την πρόκρισή τους στους «4» του Champions League, όντες όπως και να έχει το αδιαφιλονίκητο φαβορί.

Ωστόσο, η νίκη της Ίντερ με 1-0 στην Αγγλία στον προηγούμενο γύρο, στην ρεβάνς του 2-0 στο «Μεάτσα», είχε προϊδεάσει τον Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος παρέταξε την Λίβερπουλ με μείγμα βασικών και αναπληρωματικών, έχοντας στο αρχικό του σχήμα και τον Κώστα Τσιμίκα, στο πρώτο του παιχνίδι σε προημιτελικό του Champions League!

Το ματς για την Λίβερπουλ ξεκίνησε ιδανικά. Μπορεί ο Έβερτον να αστόχησε στο 13’ από πλεονεκτική θέση, αλλά οκτώ λεπτά μετά ήρθε η ώρα του Κονατέ και πάλι!

Ο Γάλλος πήδηξε ψηλότερα από όλους στην εκτέλεση κόρνερ του Τσιμίκα και χάρισε στον Έλληνα μπακ την πρώτη του ασίστ με την Λίβερπουλ σε κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, σκοράροντας για δεύτερη φορά σε μία εβδομάδα απέναντι στους «αετούς»!

Εν συνεχεία, το ματς πήρε… φωτιά. Η Μπενφίκα σκόραρε με τον Νούνιες  στο 23’, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε μέσω VAR, ενώ στο 27’ ο Βλαχοδήμος στέρησε από τον Ντίας το 2-0.

Παρά ταύτα, ό,τι δεν έκανε ο Νούνιες, πέτυχε ο Γκονζάλο Ράμος στο 34’, που σκόραρε το πρώτο του γκολ της καριέρας του στο Champions League! Ο Κεϊτά προσπάθησε να βάλει ξανά άμεσα μπροστά στο σκορ την Λίβερπουλ, αλλά το 1-1 του πρώτου μέρους, άφηνε και πάλι τα πάντα ανοιχτά ενόψει του δευτέρου μέρους.

Με την έναρξη της επανάληψης, έμοιαζε δεδομένο πως η Μπενφίκα θα αφήσει ελεύθερους χώρους και θα αποφασίσει να εξαντλήσει τις πιθανότητές της. Το έκανε πράγματι, αλλά δεν υπολόγισε πως το «Άνφιλντ» δεν είναι ένα καλό γήπεδο για να παίρνεις ρίσκα…

Ο Βλαχοδήμος έκανε λάθος στο 55’, η φάση για την Λίβερπουλ δεν τελείωσε και μία σέντρα-σουτ του Ζότα βρήκε τον Φιρμίνο που σκόραρε το 4ο γκολ του σε έξι ματς!

Από εκεί και πέρα, ο ρυθμός εξαρτήθηκε πλήρως από τους γηπεδούχους που βρήκαν και άλλο γκολ, και πάλι με την «υπογραφή» του Κώστα Τσιμίκα, που εκτέλεσε εξαιρετικά ένα φάουλ αυτή την φορά και ο Φιρμίνο χρειάστηκε μία επαφή για να κάνει το 3-1.

Η Μπενφίκα όμως κατέθεσε την ψυχή της στο «Άνφιλντ». Μείωσε σε 3-2 στο 73’ με τον Γιάρεμτσουκ, έκανε το 3-3 με το 32ο γκολ του Νούνιες στην χρονιά (του ακυρώθηκε και 2ο γκολ), αλλά το τελικό 3-3 δεν αναιρεί το κατόρθωμα των «κόκκινων», με τον Σαλάχ να χάνει τεράστια ευκαιρία στο τέλος με υπέροχο πλασέ και τον Μανέ να βλέπει γκολ του να ακυρώνεται... Και πάλι όμως. Είμαστε στα μέσα Απριλίου και η Λίβερπουλ εξακολουθεί να διεκδικεί όλους τους τίτλους σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχει!

 

Δημήτρης Μανάκος