Μάχη σώμα με σώμα: Το πρόγραμμα για Σίτι και Λίβερπουλ μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος! (pic)

Με το πρωτάθλημα να έχει μόλις 7 στροφές μέχρι τη λήξη του, Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ θα συνεχίσουν την τεράστια μάχη τους προκειμένου να φτάσουν στην κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ.



Μάχη σώμα με σώμα: Το πρόγραμμα για Σίτι και Λίβερπουλ μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος! (pic)

Μετά από 94 λεπτά απολαυστικού ποδοσφαίρου, Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ αναδείχθηκαν και πάλι ισόπαλες με 2-2 στο Έτιχαντ, με τους γηπεδούχους να έχουν το πάνω χέρι, όμως τους «ρεντς» να αντέχουν και να επιστρέφουν δύο φορές στο παιχνίδι.

Η ισοπαλία διατήρησε την ομάδα του  Γκουαρδιόλα στο +1 από την δεύτερη Λίβερπουλ και πλέον οι δύο αντίπαλοι θα δώσουν μία δυνατή μάχη μέχρι το τέλος της σεζόν, με τους «πολίτες» να έχουν ένα μικρό αβαντάζ όσο αναφορά το πρόγραμμα στις επόμενες 7 αγωνιστικές.

Το πρόγραμμα της Σίτι είναι βατό καθώς έχει να ανατιμετωπίσει ομάδες από το δεύτερο μισό της βαθμολογίας αλλά και κάποιες που θα είναι αδιάφορες βαθμολογικά προς το τέλος της σεζόν. Συγκεκριμένα, πέρα από τις Γουότφορντ, Λιντς, Μπράιτον, Νιούκαστλ και Άστον Βίλα, οι ομάδες που μπορεί να κοντράρουν τους «πολίτες» είναι η Γουέστ Χαμ και η Γουλβς που θα καίγονται για βαθμούς προκειμένου να εξασφαλίσουν την Ευρώπη.

Τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα για την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ που έχει δύο ντέρμπι στο Άνφιλντ απέναντι σε Τότεναμ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενώ θα βρει και αυτή απέναντί της την Γουλβς που θέλει βαθμούς για την 6αδα. Παράλληλα, έχει και το τοπικό ντέρμπι με την Έβερτον που «καίγεται» για τη σωτηρία της ενώ τα μοναδικά παιχνίδια που φαντάζει δύσκολο να δυσκολέψουν την ομάδα του Κλοπ είναι αυτά απέναντι σε Σαουθάμπτον και Άστον Βίλα.

Όπως είναι προφανές, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έχει το πάνω χέρι όσο αναφορά την κατάκτηση λόγω του πιο βατού προγράμματος, όμως η Πρέμιερ Λιγκ είναι γεμάτη εκπλήξεις και το έχει αποδείξει πολλές φορές μέσα στη φετινή σεζόν.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των δύο διεκδικητών:

Μάντσεστερ Σίτι

- Γουλβς (Εκτός)

(20/4) – Μπράιτον (Εντός)

(23/4) – Γουότφορντ (Εντός)

(30/4) – Λιντς (Εκτός)

(7/5) – Νιούκαστλ (Εντός)

(15/5) – Γουέστ Χαμ (Εκτός)

(22/5) – Άστον Βίλα (Εντός)

Λίβερπουλ

(16/4) Άστον Βίλα (Εκτός)

(19/4) – Μαν. Γιουνάιτεντ (Εντός)

(24/4) – Έβερτον (Εντός)

(30/4) – Νιούκαστλ (Εκτός)

(7/5) – Τότεναμ (Εντός)

(15/5) – Σαουθάμπτον (Εκτός)

(22/5) – Γουλβς (Εντός)

 

Στράτος Μαρίνος