Premier League: Ημέρα… τετράδας για Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ και Τότεναμ!

Περνάμε στην 32η αγωνιστική της Premier League. Μία ακόμη αγωνιστική ημέρα, η οποία αφού ολοκληρωθεί, θα μας κάνει να βγάλουμε τα κομπιουτεράκια και να υπολογίουμε ποια είναι η κερδισμένη και ποια η χαμένη από τα αποτελέσματα που προέκυψαν, με φόντο την κατάκτηση της 4ης θέσης. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ και Τότεναμ αγωνίζονται και όλες είναι φαβορί για την κατάκτηση των τριών βαθμών!  



Premier League: Ημέρα… τετράδας για Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ και Τότεναμ!

Ήρθε η ώρα για την 32η αγωνιστική της Premier League, με τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της εβδομάδας να παρήλθαν και τους Άγγλους να στρέφουν ξανά την προσοχή τους στο πρωτάθλημα.

Τρεις ομάδας ανταγωνίζονται για μία θέση. Για να μπορέσουν να μπουν στην τετράδα, να συμμετέχουν στο επόμενο Champions League και να εξαργυρώσουν με το εισιτήριο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης την σεζόν που πραγματοποιούν.

Μιλάμε σαφώς για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την Άρσεναλ και την Τότεναμ. Η πρώτη, πιθανότατα έχει και το πιο δύσκολο έργο στην 32η ημέρα, μιας και συναντά την Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ». Την ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ, η οποία αν και σκόραρε δις, με δύο πέναλτι στο «Τερφ Μουρ» και την Μπέρνλι, κατέληξε να ηττηθεί, με άμεση συνέπεια να «διψά» για βαθμούς.

Από την άλλη όμως, το ίδιο συμβαίνει και με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία ναι μεν ήρθε ισόπαλη με την Λέστερ, αλλά είδε παραδόξως την διαφορά με την Άρσεναλ να μειώνεται στο… τρίποντο. Ο Ράνγκνικ θέλει τη νίκη, προσπαθώντας να συγκεντρώσει στο αγωνιστικό του πράγματος την ομάδα του, μιας και οι φήμες για την πρόσληψη του Τεν Χαγκ και την αγορά του Ντέκλαν Ράις… οργιάζουν.

Με την ολοκλήρωση του ενενηνταλέπτου, η Άρσεναλ, γνωρίζοντας το αποτέλεσμα, θα κληθεί να κάνει το χρέος της απέναντι στην Μπράιτον του Γκρέιαμ Πότερ, με τον Μικέλ Αρτέτα να καλείται να διαχειριστεί δύο πράγματα.

Τις απουσίες των Κίραν Τίρνι και Νούνο Ταβάρες, αλλά και την αρνητική ψυχολογική κατάσταση της ομάδας του, μετά την ήττα με την Κρίσταλ Πάλας. Αν αμφότερα στεφθούν από επιτυχία, η Άρσεναλ θα καταφέρει να επιστρέψει στις νίκες και να πάρει τους τρεις βαθμούς, στον πρώτο από τους εννέα «τελικούς» που έχει να δώσει.

Και τέλος, περνάμε στην Τότεναμ. Στην πιο φορμαρισμένη ομάδα από όσες διεκδικούν την τετράδα, η οποία με το 5-1 κόντρα στη Νιούκαστλ την προηγούμενη εβδομάδα, είναι ισόβαθμη με τους «κανονιέρηδες», έχοντας υπέρ της και την διαφορά τερμάτων.

Τώρα, συναντά την Άστον Βίλα στο «Βίλα Παρκ», με τον Στίβεν Τζέραρντ να αναζητά το πρώτο του μεγάλο αποτέλεσμα κόντρα στο Big 6 στο σπίτι του! Η προϊστορία δεν είναι μαζί του και η Τότεναμ μετρά επτά συνεχόμενες νίκες στο εν λόγω γήπεδο, με παθητικό τερμάτων το εντυπωσιακό… 19-3!

Δημήτρης Μανάκος