Ο Ντε Μπρόινε έλυσε τον «γρίφο» για τη Σίτι και της έδωσε ψυχολογία ενόψει… Λίβερπουλ! (vid)

Δυσκολεύτηκε πάρα πολύ η Μάντσεστερ Σίτι, είχε απέναντί της μία εξαιρετικά οργανωμένη Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά η ποιότητα δύο παικτών ήταν αρκετή, για να της δώσει μία νίκη, που φαινόταν πως δύσκολα θα έρθει. Ο Φόντεν μοίρασε ασίστ με την πρώτη του επαφή στο ματς, ο Ντε Μπρόινε πλάσαρε ιδανικά και το 1-0 είναι αρκετό για να δώσει στους «πολίτες» πλεονέκτημα ενόψει της ρεβάνς και ψυχολογία ενόψει… Λίβερπουλ!



 Ο Ντε Μπρόινε έλυσε τον «γρίφο» για τη Σίτι και της έδωσε ψυχολογία ενόψει… Λίβερπουλ! (vid)

Επρόκειτο για το 30ο παιχνίδι του Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκο της Μάντσεστερ Σίτι στο «Έτιχαντ» στο Champions League, με το εκπληκτικό ρεκόρ του Καταλανού προπονητή να συνεχίζεται και απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία αν και ήταν εξαιρετική, δεν μπόρεσε να «κόψει» μία… κάθετη του Φιλ Φόντεν και ένα τελείωμα του Ντε Μπρόινε.

Ωστόσο, στην εν λόγω αναμέτρηση, την πρώτη από τις δύο των προημιτελικών της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, τα πράγματα δεν ήταν απλά, με την Ατλέτικο να δείχνει πως δεν έχει φτάσει τυχαία ως εδώ, έχοντας αποκλείσει και την Γιουνάιτεντ, στο Μάντσεστερ, στην προηγούμενη εξόρμησή της στο «Νησί».

Έχοντας αυτό στο μυαλό της, η ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε προσπάθησε να ξανακάνει το ίδιο. Άφησε την μπάλα στους «πολίτες», περιόρισε τους κινδύνους και κατάφερε να περάσει αναίμακτα το πρώτο 45άλεπτο, μην έχοντας τελική, αλλά δίχως και να έχει δει τον Όμπλακ να προβαίνει σε κάποια απόκρουση.

Ο Κανσέλο είχε την πρώτη τελική προσπάθεια του ματς στο 8ο  λεπτό, ο Ντε Μπρόινε τρία λεπτά αργότερα σούταρε με τον Βρσάλικο να βάζει την κόντρα σε κόρνερ και από εκεί και πέρα… τίποτα.

Ο Φελίπε δέσποζε στο κέντρο της άμυνας και η κακή εικόνα του Ρόδρι, σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές αλληλοκαλύψεις των «ροχιμπλάνκος» οδήγησαν τις δύο ομάδες στο «σβηστό» 0-0 του πρώτου μέρους.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Πεπ Γκουαρδιόλα επιχείρησε να αλλάξει τον τρόπο ανάπτυξης της ομάδας του, βάζοντας τον Ντε Μπρόινε πιο κοντά στον σέντερ φορ, ο οποίος πλέον ήταν ο Ραχίμ Στέρλινγκ, με τον Σίλβα στα άκρα.

Κάπως έτσι, δημιουργήθηκαν και δύο καλές στιγμές για τους παίκτες του Καταλανού. Μία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντε Μπρόινε, με τον Όμπλακ να αντιδρά εξαιρετικά και μία κάθετη πάσα του Βέλγου στον Στέρλινγκ, που σούταρε στο 55’ με το αριστερό αλλά δεν βρήκε εστία.

Ο Σιμεόνε ευθύς αμέσως προέβη σε «τριπλή» αλλαγή και η ομάδα του ξεκίνησε να κρατά καλύτερα την μπάλα, απειλούμενη μέχρι και το 70’ μόνο από μία κεφαλιά του Λαπόρτ.

Ακολούθησαν τρεις αλλαγές από τον Πεπ, με τους Γκρίλις, Φόντεν και Ζεσούς να μπαίνουν στο ματς και τρία λεπτά αργότερα, ο Άγγλος teenager είχε την καλύτερη έμπνευση από όσους παρήλθαν από αυτό.

Είδε την κίνηση του Ντε Μπρόινε στο 71ο λεπτό, τον βρήκε και αυτός με δεξί πλασέ έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» για την ομάδα του!

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, με το ματς από εκεί και έπειτα να «σβήνει» στο ακέραιο, πλην μίας μεγάλης στιγμής του σκόρερ στο 80’ που αποκρούστηκε από τον Φελίπε πάνω στην γραμμή! Η Ατλέτικο συμβιβάστηκε με μία τέτοιου είδους ήττα, η Σίτι επέλεξε να μην πάρει ρίσκα και ο Ντε Μπρόινε αναδείχθηκε και πάλι σε πρωταγωνιστή, με το πρώτο του φετινό γκολ στο Champions League!

 

Δημήτρης Μανάκος