Η μεταγραφική «ανομβρία» του Ιανουαρίου μπορεί να στοιχίσει στην Άρσεναλ!

Η Άρσεναλ δίνει τη μάχη της για να τερματίσει στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας ωστόσο η επιλογή της να μην ενισχύσει το ρόστερ της κατά τη διάρκεια του μεταγραφικού «παραθύρου» τον Ιανουάριο μπορεί να αποβεί μοιραία.



Η μεταγραφική «ανομβρία» του Ιανουαρίου μπορεί να στοιχίσει στην Άρσεναλ!

Το «τρένο» του Μικέλ Αρτέτα έκανε στάση στο Σέλχαρστ Παρκ, με την Κρίσταλ Πάλας να παίρνει μεγάλη νίκη με 3-0 χάρη στα γκολ των Ματετά, Αγιού και Ζαχά. Η Άρσεναλ δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στο δυναμικό παιχνίδι των «αετών» και πέταξε στα σκουπίδια το πλεονέκτημα που είχε κερδίσει στις προηγούμενες αγωνιστικές έναντι των ανταγωνιστών της.

Μάλιστα, οι «κανονιέρηδες» έχασαν τους Κίεραν Τίρνεϊ και Τόμας Πάρτεϊ, που τραυματίστηκαν και παραμένει άγνωστο το πότε θα επιστρέψουν στη δράση, αφήνοντας ένα σημαντικό κενό στο αριστερό άκρο της άμυνας και στον άξονα αντίστοιχα.

Όπως φάνηκε και στο παιχνίδι στο Σέλχαρστ Παρκ, ο Νούνο Ταβάρες δεν μοιάζει ικανός να αντικαταστήσει τον Σκωτσέζο μπακ που ταλαιπωρείται από τραυματισμό στο γόνατο, καθώς δεν είναι το ίδιο ικανός στο ανασταλτικό κομμάτι, δηλαδή σε αυτό που βασίζεται τις τελευταίες εβδομάδες ο Μικέλ Αρτέτα. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Σαμπί Λοκόνγκα, που στερείται αγωνιστικού ρυθμού, την ώρα που πρέπει να αντικαταστήσει τον «φορμαρισμένο» τον τελευταίο καιρό, Τόμας Πάρτεϊ.

Η επιλογή της Άρσεναλ να μην ενισχυθεί στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου μπορεί να αποδειχθεί μοιραία για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, την ίδια ώρα που η Τότεναμ απέκτησε τους Μπεντανκούρ και Κουλουσέφσκι και ήδη έχουν θετικό αντίκτυπο στις εμφανίσεις των «σπιρουνιών».

Πλέον οι επιλογές του Μικέλ Αρτέτα για τον αντικαταστάτη του Πάρτεϊ δεν είναι πολλές. Στην θέση του Γκανέζου, υπάρχει μόνο ο Ελνένι, πέραν του Λοκόνγκα αλλά και ο Αιγύπτιος έχει να αγωνιστεί από το παιχνίδι απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι την Πρωτοχρονιά.

Με 9 στροφές να απομένουν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, ο Μικέλ Αρτέτα έχει να φέρει εις πέρας μία πολύ δύσκολη αποστολή για να καταφέρει να δώσει στην Άρσεναλ το εισιτήριο του Τσάμπιονς Λιγκ, για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2016-2017.

Στράτος Μαρίνος