Λίβερπουλ: Βρέθηκε στην κορυφή για... 45', μετά από έξι μήνες! (vid)

Η Λίβερπουλ με το 2-0 επί της Γουότφορντ επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας της Πρέμιερ Λιγκ για πρώτη φορά μετά από έξι μήνες, αφού, την τελευταία φορά που είχε κατοικήσει στο ρετιρέ ήταν την 6η αγωνιστική του φετινού πρωταθλήματος! Έκτοτε υποχώρησε, έφτασε και σε διψήφιο αριθμό τη διαφορά από την πρώτη θέση, όμως, η επιστροφή διήρκησε... 45 λεπτά.  



Λίβερπουλ: Βρέθηκε στην κορυφή για... 45', μετά από έξι μήνες! (vid)

Οι κουρασμένοι, δίχως φαντασία και ιδιαίτερη σπιρτάδα, «κόκκινοι», κατάφεραν με τα γκολ των Ζότα και Φαμπίνιο στο «¶νφιλντ» να φτάσουν πολύ δύσκολα στο 2-0 επί της Γουότφορντ και να κάνουν το πρώτο από τα βήματα που χρειάζεται η ομάδα στη συνέχιση της διεκδίκησης του φετινού τίτλου.

Προσωρινά το σύνολο του Κλοπ αναρριχήθηκε στην κορυφή και το +2 από τη Σίτι, με την τελευταία παρουσία του συλλόγου του Μέρσεϊσαϊντ στην πρώτη θέση να τοποθετείται στα τέλη του Σεπτέμβρη, μετά το πέρας της 6ης αγωνιστικής της Λίγκας!

Τότε η Λίβερπουλ είχε μείνει στο 3-3 απέναντι στην Μπρέντφορντ, η Σίτι είχε νικήσει 1-0 την Τσέλσι και οι «κόκκινοι» βρίσκονταν στους 14 βαθμούς και το +1 από τους «πολίτες» και τους «μπλε».

Από την 7η «στροφή» (με το 2-2 στο ντέρμπι του ¶νφιλντ με την αρμάδα του Πεπ) η πρωτιά χάθηκε (16 η Τσέλσι με το 3-1 επί της Σαουθάμπτον, 15 η Λίβερπουλ, 14 η Σίτι)  και επέστρεψε για... 45 λεπτά, την 2α του Απρίλη!

Το ματς με την Γουότφορντ τελείωσε περί τις 16:20 ώρα Ελλάδας και ο Ντε Μπρόινε σκόραρε για το κλαμπ του Μάντσεστερ απέναντι στην Μπέρνλι στο 5ο λεπτό. Οπότε για περίπου 45', η Λίβερπουλ απήλαυσε την κορυφή έπειτα από ένα εξάμηνο!

 

Κώστας Ζάλιαρης