Φαβορί η Αγγλία με μια παλιά γνώριμη, μια πιθανή βρετανική μάχη και το Ιράν!

Ιδανικά κύλησε η κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ για την Αγγλία, με το σύνολο του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να συναντά τις ΗΠΑ (για τρίτη φορά στην ιστορία), το Ιράν (στην πρεμιέρα στην παρθενική τους συνάντηση) και μία εκ των Ουαλίας, Σκωτίας ή Ουκρανίας! Με ματς στην εναρκτήρια ημέρα του θεσμού για πρώτη φορά από το Μουντιάλ του 1966 τα «τρία λιοντάρια»! 



Φαβορί η Αγγλία με μια παλιά γνώριμη, μια πιθανή βρετανική μάχη και το Ιράν!

Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για το πιο ιδιαίτερο Παγκόσμιο Κύπελλο που έχει γίνει ποτέ, αν αναλογιστεί κανείς πως η έναρξη στο Κατάρ θα γίνει τον Νοέμβριο! Στη μέση ακριβώς της σεζόν, πράγμα που θα αποτελέσει και ένα μεγάλο τεστ, τόσο για το ποδόσφαιρο εν γένει, όσο και για τους παίκτες που θα παρευρεθούν στον θεσμό.

Προφανώς και υπάρχουν φαβορί, με την Αγγλία να λογίζεται μέσα σε αυτά και την κληρωτίδα να της χαμογελά σε πρώτη φάση, αναλογικά με τους αντιπάλους που προέκυψαν.

Μην ξεχνάμε πως απέφυγε το ενδεχόμενο να συναντήσει σε φάση ομίλων την Γερμανία και εν τέλει θα τεθεί αντιμέτωπη με το Ιράν στην πρεμιέρα (21/11),τις ΗΠΑ (ματς στις 25/11, μετράει μια ήττα το 1950 και μια ισοπαλία το 2010) και την Ουαλία, την Σκωτία ή την Ουκρανία (29/11),αγωνιζόμενη στην εναρκτήρια ημέρα του Μουντιάλ για πρώτη φορά από τον θρίαμβο του 1966!

Θυμίζουμε πως η Ουαλία βρίσκεται σίγουρα στην τελική φάση των μπαράζ, με το ματς της Σκωτίας με την Ουκρανία να εκκρεμεί!

Όσον αφορά τις διασταυρώσεις, η Αγγλία αν περάσει πρώτη θα συναντήσει τον δεύτερο του πρώτου γκρουπ ή το αντίστροφο, με το ματς να λαμβάνει χώρα στις 3 ή 4 Δεκεμβρίου!

Δεν μπορεί λοιπόν παρά να είναι αισιόδοξος ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, ο οποίος έχει συνηθίσει να καθοδηγεί με ασφάλεια τα «Τρία Λιοντάρια» σε πρόκριση από την φάση των ομίλων!

Δείτε αναλυτικά τους ομίλους του επικείμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου:

1ος όμιλος: Κατάρ,  Εκουαδόρ, Σενεγάλη, Ολλανδία,

2ος όμιλος: Αγγλία, Ιράν, ΗΠΑ, Ουαλία/Σκωτία/Ουκρανία

3ος όμιλος: Αργεντινή, Σαουδική Αραβία, Μεξικό, Πολωνία

4ος όμιλος: Γαλλία, Δανία, Τυνησία, Περού/Αυστραλία/Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

5ος όμιλος: Ισπανία,  Κόστα Ρίκα/Νέα Ζηλανδία, Γερμανία, Ιαπωνία

6ος  όμιλος: Βέλγιο, Κροατία, Μαρόκο, Καναδάς

7ος  όμιλος: Βραζιλία, Ελβετία, Σερβία, Καμερούν

8ος  όμιλος: Πορτογαλία, Γκάνα, Ουρουγουάη, Κορέα

Δημήτρης Μανάκος