Μπέλινγχαμ: Ένας «μπαλαντέρ» στα χέρια του Σάουθγκεϊτ!

Ο Τζουντ Μπέλινγχαμ είναι μόλις 18 ετών όμως έχει καταφέρει να συναρπάσει ολόκληρη την Ευρώπη με τα κατορθώματά του, αγωνιζόμενος σε όλες τις θέσεις του κέντρου και αποτελεί μία πολύ σημαντική λύση για τα προβλήματα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.



Μπέλινγχαμ: Ένας «μπαλαντέρ» στα χέρια του Σάουθγκεϊτ!

Είτε έρχεται από τον πάγκο είτε βρίσκεται στο αρχικό σχήμα, ο Τζουντ Μπέλινγχαμ αποδίδει εξαιρετικά. Με εμπειρίες από το σκληρό πρωτάθλημα της Τσάμπιονσιπ αλλά και από τα μεγαλεία της Ευρώπης με την Ντόρτμουντ, ο μόλις 18 ετών Άγγλος, θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχει παράξει το Νησί τα τελευταία χρόνια.

Ωστόσο, αυτό που τον κάνει ακόμα πιο γοητευτικό στο μάτι για τα μεγάλα κλαμπς της Ευρώπης είναι η δυνατότητά του να αγωνίζεται σχεδόν σε όλες τις θέσεις του κέντρου. Μπορεί να μην διαθέτει ταχύτητα ή εξαιρετικές αμυντικές ικανότητες, όπως ο Καντέ, όμως η ποιότητά του και η ταχύτητα με την οποία μπορεί να αποφασίσει τι θα κάνει με τη μπάλα τον καθιστά έναν από τους καλύτερους box to box μέσους στην Ευρώπη.

Ακόμα και ως δεκάρι σε ένα 4-2-3-1, ο Μπέλινγχαμ μπορεί να πιέσει την αντίπαλη άμυνα και να χαλάσει το παιχνίδι της ή να συνεργαστεί ταχύτατα με τον επιθετικό, όπως κάνει εδώ και πολλούς μήνες με τον Χάαλαντ στην Ντόρτμουντ. Παράλληλα, μπορεί να αγωνιστεί και ως ακραίος χαφ σε τριάδα στο κέντρο, εκμεταλλευόμενος την καλή του τεχνική κατάρτιση και την ικανότητά του στο ένας εναντίον ενός.

Παρόλο που είναι μόλις 18 ετών, έχει ήδη ωριμάσει στο παιχνίδι του και μόνο η σκέψη το που μπορεί να φτάσει, τρομάζει. Ήδη Ρεάλ Μαδρίτης και Λίβερπουλ τον έχουν στο στόχαστρό τους, με τη Ντόρντμουντ να τρίβει τα χέρια της για τα χρήματα που μπορεί να αποκομίσει από μία τέτοια μεταγραφή.

Όμως εκείνος που βγαίνει κερδισμένος περισσότερο από όλους είναι ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός δεν χρειάζεται να διεκδικήσει τον Μπέλινγχαμ από κανέναν, καθώς είναι στη διάθεσή του όποτε εκείνος το θελήσει. Μπορεί λόγω του νεαρού της ηλικίας του να μην σκέφτεται να τον χρησιμοποιήσει ως βασικό στα παιχνίδια των «τριών λιονταριών» στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, όμως το σίγουρο είναι ότι έχει στα χέρια του ένα μπαλαντέρ που μπορεί να αλλάξει ολόκληρο παιχνίδι ερχόμενος από τον πάγκο.

 

Στράτος Μαρίνος