Ο Κέιν δεν ξεχωρίζει φιλικά ή επίσημα και δεν σταματά να σκοράρει για την Αγγλία!

Την πρώτη της αναμέτρηση εντός του 2022 έδωσε η Αγγλία απέναντι στην Ελβετία στο Wembley, με το φιλικό ανάμεσα στις δύο ομάδες να έχει ρυθμό και εν τέλει να καθορίζεται από τον Χάρι Κέιν, που διαμόρφωσε με πέναλτι το τελικό 2-1 και πλησιάζει ακόμη περισσότερο τον Γουέιν Ρούνεϊ στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών για τα «Τρία Λιοντάρια»!



Ο Κέιν δεν ξεχωρίζει φιλικά ή επίσημα και δεν σταματά να σκοράρει για την Αγγλία!

Σε ένα φιλικό με στόχο να διατηρηθούν τόσο οι ποδοσφαιριστές της Αγγλίας, όσο και αυτοί της Ελβετίας, σε φουλ ρυθμούς, έδωσαν οι δύο ομάδες, με τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να μην είναι πιθανώς όσο ικανοποιημένος θα περίμενε με την εξέλιξη της αναμέτρησης αλλά μόνο με το αποτέλεσμα (2-1).

Και αυτό καθώς αν κάποιος παρακολουθούσε το ματς, θα διαπίστωνε πως το βασικό πρόβλημα της Αγγλίας δεν θα μπορούσε να είναι το αποτέλεσμα, το οποίο κατά βάση την… κολακεύει!

Αναλυτικότερα, τα «Τρία Λιοντάρια» δεν έπιασαν καθόλου καλή απόδοση, βρέθηκαν πίσω στο σκορ και με μεγάλη ευκολία θα μπορούσαν να είχαν δει την εστία του Τζόρνταν Πίκφορντ να παραβιάζεται και σε δεύτερη περίπτωση.

Διότι, από το 20ο λεπτό και μετά, το ματς εξελίχθηκε σε έναν… ελβετικό μονόλογο. Οι Ελβετοί, με τον Γκρανίτ Τσάκα στην βασική τους ενδεκάδα, με το «10» και το περιβραχιόνιο του αρχηγού, πήραν το κέντρο, πίεζαν ψηλά και άνοιξαν το σκορ στο 22ο λεπτό, ύστερα από εξαιρετική σέντρα του Σακίρι και τελείωμα του Εμπολό με το κεφάλι στην απέναντι γωνία.

Από εκεί και μετά είχαμε… κατηφόρα. Η Ελβετία πίεσε πολύ και έφτασε μία ανάσα από το γκολ σε δύο περιπτώσεις. Αρχικά, στο 28’ με τον Φράι να είναι αμαρκάριστος από κόρνερ και να βλέπει τον Πίκφορντ να αγγίζει ελάχιστα το τελείωμά του και να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και εννιά λεπτά μετά με μία φάση διαρκείας, που επίσης είχε δοκάρι.

Και μάλιστα με απευθείας εκτέλεση κόρνερ! Ο Σακίρι δεν κατάφερε να επαναλάβει ένα… σπάνιας ομορφιάς γκολ, ενώ το σουτ του Ροντρίγκες στην συνέχεια απέκρουσε ο Πίκφορντ!

Ωστόσο, κόντρα στην ροή του ματς, οι Άγγλοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Λουκ Σο, που σούταρε εξαιρετικά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με τον Άγγλο να ισοφαρίζει και να «χαρίζει» στον Γκάλαχερ, την πρώτη του ασίστ με το εθνόσημο.

Από εκεί και μετά, το ματς «έσβησε», οι δύο προπονητές προέβησαν σε αλλαγές και οι Άγγλοι βελτίωσαν την εικόνα τους, παίρνοντας εν τέλει και τη νίκη, χάρη στο πέναλτι που υπέπεσε ο Τσούμπερ και την εύστοχη εκτέλεση του Χάρι Κέιν, που ισοφάρισε τον Μπόμπι Τσάρλτον, έφτασε τα 49 γκολ και «κυνηγά» τον Γουέιν Ρούνεϊ στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών!

Δημήτρης Μανάκος