Ζορζίνιο: Μπλε από μπλε διαφέρει... (vids)

Μπορεί o Ζορζίνιο να εμπνέει σιγουριά στην Τσέλσι όταν ετοιμάζεται να εκτελέσει από την άσπρη βούλα, ωστόσο, ο κορυφαίος της εθνικής Ιταλίας στο Euro 2020, έγινε ο «μοιραίος» στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αστοχώντας δύο φορές από τα 11 βήματα, με τους «Ατζούρι» να αποκλείονται στη συνέχεια από τη Βόρεια Μακεδονία.



Ζορζίνιο: Μπλε από μπλε διαφέρει... (vids)

Η Ιταλία δεν θα βρεθεί για ακόμη μία φορά σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου καθώς γνώρισε την ήττα-έκπληξη από τη Βόρεια Μακεδονία με 1-0 και αποκλείστηκε από την συνέχεια των μπαράζ.

Αυτός είναι ο δεύτερος σερί αποκλεισμός των «Ατζούρι» από τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά από τη διοργάνωση στα γήπεδα της Ρωσίας ενώ γίνονται μόλις η 4η ομάδα που δεν καταφέρνει να προκριθεί σε Μουντιάλ ως πρωταθλήτρια Ευρώπης, μετά την Ελλάδα (04/06), την Δανία (92/94), Τσεχοσλοβακία (76/78).

Καθοριστικό ρόλο στον αποκλεισμό της ομάδας του Μαντσίνι στα προκριματικά έπαιξε ο Ζορζίνιο, ο άνθρωπος που το καλοκαίρι την οδήγησε μέχρι την κορυφή της Ευρώπης, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις στο Euro 2020. Ωστόσο, η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε ο μέσος της Τσέλσι να γίνει ο «μοιραίος».

Μπορεί στους «μπλε» να θεωρείται ο άνθρωπος των «πέναλτι», σκοράροντας τις περισσότερες φορές με το χαρακτηριστικό του αλματάκι, όμως με την φανέλα της εθνικής του ομάδας, δεν ήταν το ίδιο αποδοτικός.

Ο Ιταλός χαφ έχασε την ευκαιρία να δώσει στην ομάδα του τους τρεις βαθμούς της νίκης απέναντι στην Ελβετία, αρχικά στην αναμέτρηση που έγινε στη Βασιλεία και στη συνέχεια επί ιταλικού εδάφους, αστοχώντας σε δύο εκτελέσεις πέναλτι.

Μάλιστα, στην εντός έδρας «μάχη» των δύο πρωτοπόρων, ο Ζορζίνιο έστειλε τη μπάλα αρκετά μέτρα άουτ με το παιχνίδι να βρίσκεται στις καθυστερήσεις, και μία νίκη θα τους έστελνε κατά πάσα πιθανότητα απευθείας στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Πονάει όταν το σκέφτομαι επειδή ακόμα το θυμάμαι και θα με κυνηγάει για το υπόλοιπο της ζωής μου. Το να βρίσκεσαι σε τέτοιο σημείο δύο φορές και να μην μπορείς να βοηθήσεις την ομάδα σου και τη χώρα σου είναι κάτι που θα κουβαλάω για πάντα και θα με βαραίνει», ανέφερε ο Ζορζίνιο μετά τον αποκλεισμό της Ιταλίας για τα δύο χαμένα πέναλτι στα προκριματικά.

Ωστόσο, η ζωή συνεχίζεται, ο μέσος της Τσέλσι δεν παύει να είναι ένας από τους επιδραστικότερους παίκτες του Τόμας Τούχελ και οι «μπλε» χρειάζονται τη βοήθειά του, ειδικά σε μία τόσο δύσκολη εποχή για αυτόυς, για να πετύχουν τους στόχους τους.

Στράτος Μαρίνος