Αν η Λίβερπουλ θέλει το πρωτάθλημα, δεν θα πρέπει ν' αφήσει την Σίτι να προηγηθεί... (pic)

Με το σκεπτικό πως το μεταξύ τους παιχνίδι θα μπορούσε να είναι ο μεγάλος τελικός του φετινού πρωταθλήματος της Πρέμιερ Λιγκ, η Λίβερπουλ δεν θα πρέπει να επιτρέψει στη Σίτι να προηγηθεί. Γιατί αλλιώς, μάλλον η κορυφή θα χαθεί για τους «κόκκινους» και η αρμάδα του Πεπ θα καταφέρει να πανηγυρίσει τον τίτλο.  



Αν η Λίβερπουλ θέλει το πρωτάθλημα, δεν θα πρέπει ν' αφήσει την Σίτι να προηγηθεί... (pic)

Οι «πολίτες» βρίσκονται απλά στο +1 από τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ μετά το δικό τους 0-0 με την Πάλας και το επιβλητικό πέρασμα της ομάδας του Κλοπ από το «Έμιρεϊτς» με το 2-0 επί της Άρσεναλ.

Οι δύο μεγάλοι διεκδικητές του φετινού πρωταθλήματος συνεχίζουν την πορεία τους, απομένουν 9 παιχνίδια και μέσα σε αυτά, υπάρχει και μια μεταξύ τους συνάντηση για τον δεύτερο γύρο της σεζόν, στο Etihad.

Μέχρι στιγμής στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο η Σίτι δεν έχει αφήσει ούτε έναν βαθμό πίσω της, στις 22 αναμετρήσεις που έχει πάρει το προβάδισμα.

Βέβαια, αν κάτι μπορεί να προσφέρει παρηγοριά στη Λίβερπουλ, είναι το γεγονός πως καμία άλλη ομάδα στα χρονικά της Πρέμιερ Λιγκ δεν έχει κάνει το απόλυτο σε μια αγωνιστική περίοδο στα ματς που έχει προηγηθεί! Η Τσέλσι του 2005, η Πόρτσμουθ του 2007 (με προβάδισμα σε 30 παιχνίδια), η Άστον Βίλα του '99, η Πάλας του '95, αλλά και η Σίτι του 2007, όλες άφησαν έστω και λίγους βαθμούς...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης