Σκοτ Κάρσον: Ο μοναδικός που συνεχίζει στο Champions League, ενώ έπαιξε και στον θεσμό του 2004!

Μπορεί να ακούγεται οξύμωρο, αλλά ο Σκοτ Κάρσον είναι ο μοναδικός  ποδοσφαιριστής που συνεχίσει στο φετινό Champions League, έχοντας καταγράψει συμμετοχή και στον θεσμό του 2004 με την Λίβερπουλ, αλλά και με τη Μάντσεστερ Σίτι στο ματς με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας!



Σκοτ Κάρσον: Ο μοναδικός που συνεχίζει στο Champions League, ενώ έπαιξε και στον θεσμό του 2004!

Πριν από μερικούς μήνες ο Σκοτ Κάρσον έγινε ο πρώτος τερματοφύλακας στην ιστορία της Premier League που αγωνίζεται και πάλι στο αγγλικό πρωτάθλημα μετά από ένα τόσο μεγάλο διάστημα αποχής.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα του έδωσε την ευκαιρία του μετά από 10 χρόνια και ο ίδιος πραγματοποίησε την 146η συμμετοχή του επί αγγλικού εδάφους μετά από 3.645 ημέρες, πράγμα που αποτελεί και το μεγαλύτερο χάσμα δύο συμμετοχών για κάποιον τερματοφύλακα στο πρωτάθλημα.

Ωστόσο, η εν λόγω πρωτιά δεν είναι η μόνη που καταλαμβάνει ο Σκοτ Κάρσον, καθώς είναι και ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έκανε συμμετοχή στο Champions League του 2004, έπαιξε φέτος και βρίσκεται στα προημιτελικά του θεσμού.

Μόλις επτά ποδοσφαιριστές άλλωστε από την τρέχουσα διοργάνωση, έπαιξαν και σε αυτήν που έλαβε χώρα πριν από 17 χρόνια και κατακτήθηκε από την Λίβερπουλ. Ο Λιονέλ Μέσι, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς, ο Μπεν Αρφά, ο Ζεράρ Πικέ, ο Πέπε της Πόρτο και ο Κάρσον!

Από όλους αυτούς, μόνο ο τελευταίος συνεχίζει να ονειρεύεται το τρόπαιο. Ένα τρόπαιο που κατέκτησε τότε με την Λίβερπουλ, έχοντας κάνει μία συμμετοχή στις 5 Απριλίου στη νίκη με 2-1 επί της Γιουβέντους, ενώ φέτος του δόθηκε η ευκαιρία στον επαναληπτικό των «πολιτών» απέναντι στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Μπορεί να γίνει ο Σκοτ Κάρσον και ο πρώτος ποδοσφαιριστής που κατακτά αμφότερες διοργανώσεις, έχοντας παίξει και στις δύο, σε διάστημα 17 χρόνων; Η κλήρωση και η αγωνιστική κατάσταση του… Έντερσον, θα διαδραματίσουν κομβικό ρόλο!

Δημήτρης Μανάκος