Η μεγαλύτερη αποχή της Γιουνάιτεντ από τους τίτλους εδώ και 40 χρόνια! (vids)

Το 2017 καταγράφηκε το τελευταίο τρόπαιο. Το 2022 θα μείνει κι αυτό δίχως κάποιον τίτλο. Βέβαια, κανείς δεν θα μπορούσε να ποντάρει στη Γιουνάιτεντ για να φτάσει μέχρι τέλους στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτά τα πέντε χρόνια, αποτελούν την μεγαλύτερη αποχή της ομάδας από την κατάκτηση κάποιας διοργάνωσης, έπειτα από τέσσερις δεκαετίες! 



Η μεγαλύτερη αποχή της Γιουνάιτεντ από τους τίτλους εδώ και 40 χρόνια! (vids)

Ο Ζοσέ Μουρίνιο πανηγύρισε τελευταίος στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ήταν το Γιουρόπα Λιγκ του 2017. Τότε που ο Πορτογάλος έδειχνε με τα δάχτυλά του πόσα τρόπαια κατέκτησε με τον σύλλογο του Μάντσεστερ και υπερηφανευόταν, μέχρι τελικά ν' απομακρυνθεί έχοντας προκαλέσει αναταράξεις στο εσωτερικός της ομάδας και διαλύοντας τις σχέσεις του με τους παίκτες. 

Εν έτει 2022, από το βράδυ της 15ης του Μάρτη, η Γιουνάιτεντ επίσημα μένει για 5η χρονιά δίχως να πανηγυρίσει κάποιο τρόπαιο. Και αυτό καθιστά την αποχή από τις επιτυχίες, την μεγαλύτερη των τελευταίων 40 ετών για το κλαμπ! 

Πίσω στο 1977, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε πανηγυρίσει το Κύπελλο Αγγλίας με το 2-1 επί της Λίβερπουλ στον τελικό του παλιού «Γουέμπλεϊ», με τα γκολ των Πίρσον και Γκρίνχοφ.

Για να έρθει κάποιος άλλος τίτλος εκείνο το διάστημα, έπρεπε να φτάσει το 1983 και να κατακτηθεί και τότε το FA Cup σε διπλό τελικό! Μετά το 2-2 με την Μπράιτον την 21η του Μάη εκείνου του έτους, ήρθε το 4-0 της 26ης του μηνός για να βάλουν τέλος οι «κόκκινοι διάβολοι» στην ανομβρία που βίωσαν τότε.

Ο τίτλος του '77 είχε εξασφαλιστεί με τον Τον Ντόχερτι στον πάγκο και ο αμέσως επόμενος κατακτήθηκε με τον Άτκινσον στο «τιμόνι». Είχε μεσολαβήσει ο Ντέιβ Σέξτον που δεν κατάφερε να πανηγυρίσει τίποτα... 

Για την τωρινή εποχή, ουδείς γνωρίζει πότε θα καταφέρει αυτή η ομάδα να γίνει ξανά τόσο ανταγωνιστική και να εμφανιστεί με τόση αυτοπεποίθηση στο γήπεδο, ώστε να φτάσει στην επιτυχία...



Κώστας Ζάλιαρης