Το λάθος που διόρθωσε η Τσέλσι, τα σενάρια καταστροφολογίας και μια ομάδα που δεν φταίει σε τίποτα

Άδικο το αίτημα για διεξαγωγή αναμέτρησης κεκλεισμένων των θυρών στο Κύπελλο. Οι κυρώσεις στον Αμπράμοβιτς επηρεάζουν τρομερά την Τσέλσι που προσπαθεί να συνεχίσει στις υποχρεώσεις της. Η καταστροφολογία και τα σενάρια ακόμα και για το ματς με την Λιλ μόνο κακό κάνουν. Και σε όλα αυτά, ο Τούχελ παραμένει η φωνή της λογικής και οι παίκτες δεν φταίνε σε τίποτα...  



Το λάθος που διόρθωσε η Τσέλσι, τα σενάρια καταστροφολογίας και μια ομάδα που δεν φταίει σε τίποτα

Οι «μπλε» του Λονδίνου γι' ακόμα μια μέρα βρίσκονται στο επίκεντρο της επικαιρότητας κι όχι για αγωνιστικούς λόγους, όπως είναι προφανές.

Η κατάσταση με τον Αμπράμοβιτς, τις κυρώσεις από την βρετανική Κυβέρνηση και όλα όσα έχουν ακολουθήσει, προκαλούν καθημερινές εξελίξεις και διατηρούν ένα κλίμα αρνητισμού, αβεβαιότητας για την κάθε μέρα ξεχωριστά και προκαλούν συνεχώς σενάρια με τα οποία... μαυρίζει κάθε σκέψη γύρω από την ομάδα.

Άδικο αίτημα για τον προημιτελικό του Κυπέλλου

Το γεγονός πως δεν μπορεί να διαθέσει εισιτήρια στον κόσμο της πλέον, για τον προημιτελικό με την Μίντλεσμπρο στο Riverside, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να την «πληρώσει» και η γηπεδούχος ομάδα με τους οπαδούς της. Το αίτημα της Τσέλσι για διεξαγωγή του ματς του Σαββάτου κεκλεισμένων των θυρών είναι άδικο και άτοπο και η Μίντλεσμπρο βγήκε στην αντεπίθεση κάνοντας λόγο για τουλάχιστον ειρωνική σκέψη.

Βέβαια, δεν χρειαζόταν να βγει στην αντεπίθεση ο πρόεδρος της «Μπόρο», Στιβ Γκίμπσον, που σχολίασε ότι: «Μιλάει για αθλητική ακεραιότητα η Τσέλσι που επί 19 χρόνια έκανε επιτυχίες με βρώμικα χρήματα». Αυτό έρχεται ως συνέπεια για τους «μπλε», αν και η αλήθεια είναι ότι φυσικά δεν φταίνε σε τίποτα... Το απόγευμα της Τρίτης το αίτημα των «μπλε» αναιρέθηκε, αφού υπήρξαν θετικές συζητήσεις με την FA και την Πρέμιερ Λιγκ προκειμένου να μπορούν οι οπαδοί του συλόγου να βρίσκονται στο γήπεδο. Σε αυτό θα πρέπει να συμφωνήσει και η Κυβέρνηση, ωστόσο, φαίνεται ότι το ζήτημα έχει μπει σε μια τροχιά προς επίλυση.

 

 

 

Τα έξοδα, το πούλμαν και η προσπάθεια να παραμείνει η ομάδα ενωμένη

Με δεδομένο το πλαφόν των λειτουργικών εξόδων για κάθε εκτός έδρας αναμέτρηση, μετά το ματς με την Λιλ για το Τσάμπιονς Λιγκ φαίνεται ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί αεροπλάνο για τη μετακίνηση στο Riverside το Σάββατο.

Με την επιστροφή από τη Γαλλία, η Τσέλσι θα πρέπει να προετοιμαστεί ψυχολογικά και να οπλιστεί με υπομονή καθώς ο Τόμας Τούχελ φαίνεται ότι επιβεβαίωσε την μεταφορά της αποστολής για το παιχνίδι με την Μίντλεσμπρο με πούλμαν.

«Αν χρειαστεί θα βάλω κι εγώ χρήματα, υπάρχουν πιο σοβαρά θέματα να λυθούν στον κόσμο, δεν είναι τόσο σοβαρό ο τρόπος με τον οποίο εμείς θα φτάσουμε στο γήπεδο» είπε ο Κάι Χάβερτς και έδειξε το γενικότερο κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό της Τσέλσι.

 

 

Ο Τούχελ που παραμένει κύριος και τα νέα σενάρια... καταστροφολογίας

Η βρετανική Κυβέρνηση αναφέρει ότι θα αναζητήσει τον τρόπο με τον οποίο θα μπει ένα τέλος στην τιμωρία που επιβάλλεται στον κόσμο της Τσέλσι ελέω της κατάστασης με τον Αμπράμοβιτς. Ουσιαστικά αναμένεται ν' απελευθερωθεί το θέμα της διάθεσης των εισιτηρίων, δίχως όμως να μπορεί να χρησιμοποιήσει η ομάδα τα έσοδα, ενώ, πιθανότατα θα ανοίξει και η μπουτίκ.

Την ίδια στιγμή, βέβαια, από το Κοινοβούλιο ζητούν να σταματήσουν τα συνθήματα υπέρ του Ρομάν Αμπράμοβιτς, με τον Τόμας Τούχελ να δείχνει ξανά και ξανά πως αυτές τις στιγμές είναι η ήρεμη φωνή της λογικής που έχει χαθεί από αρκετούς...

«Αν όντως το συζητούν αυτό στο Κοινοβούλιο, τότε πραγματικά θα πρέπει ν' απορήσουμε για τις προτεραιότητες που βάζουν» είπε και έχει απόλυτο δίκιο. Η UEFA, πάντως, ξεκαθαρίζει πως δεν τίθεται σε αμφιβολία η διεξαγωγή του ματς με την Λιλ το βράδυ της Τετάρτης για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ ελέω των κυρώσεων στον Αμπράμοβιτς και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η φήμη, όμως, που κυκλοφόρησε, ήρθε να προστεθεί στη γενικότερη ανάστατη κατάσταση, την οποία προς το παρόν παίκτες και προπονητής έχουν καταφέρει ν' αφήσουν στην άκρη. Για πόσο ακόμα, όμως;

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης