Λίβερπουλ: Η μέρα που μπήκε το πρώτο, αλλά καθοριστικό λιθαράκι για τη δημιουργία της (pics)

Ένα συμβούλιο της Έβερτον, μια αποχώρηση, ένας διχασμός και... ξαφνικά η Λίβερπουλ παίρνει σάρκα και οστά. Σαν σήμερα, 15 Μαρτίου, πίσω στο μακρινό 1892, μια συνάντηση ανδρών για συζήτηση, θα οδηγούσε στην «γέννηση» των «κόκκινων» του Μέρσεϊσαϊντ... από το πουθενά.  



Λίβερπουλ: Η μέρα που μπήκε το πρώτο, αλλά καθοριστικό λιθαράκι για τη δημιουργία της (pics)

Το ετήσιο συμβούλιο της Έβερτον, μια τέτοια μέρα το 1982, θα διαμόρφνε ολόκληρο το ποδόσφαιρο του Μέρσεϊσαϊντ.

Τα «ζαχαρωτά» υπήρχαν από το 1878 και είναι εκ των ιδρυτικών στελεχών της Football League που εμφανίστηκε το 1888. Ο τότε πρόεδρος της Έβερτον, Τζον Χόουλντινγκ, θα αποχωρούσε από το διοικητικό σχήμα, έχοντας αγοράσει την έκταση του ¶νφιλντ για να μετακομίσει εκεί η «μπλε» ομάδα της πόλης, το 1884.

Όπως αναφέρει το story που παρουσιάζει η Λίβερπουλ σαν σε καρτούν, οι ποδοσφαιριστές πριν από τα ματς άλλαζαν στο ξενοδοχείο του. Και φτάνουμε στην 15η του Μάρτη που 1892, όταν μια διαφωνία για το ενοίκιο και τα στρέμματα γύρω από το «¶νφιλντ» οδήγησαν τον Χόουλντινγκ στην αποχώρηση.

Δημιούργησε μια ομάδα από την αρχή, την μετέφερε στο Mere Green Field, μια τοποθεσία κοντά στο Stanley Park του Γκούντισον Ρόουντ κι όλα σιγά – σιγά πήραν το δρόμο τους για τη γέννηση της Λίβερπουλ, της οποίας το... πιστοποιητικό γράφει 3 Ιουνίου του 1892.

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης