Συζητήσεις για πέντε αλλαγές τη στιγμή που ο Πεπ... δεν κάνει ούτε μια! (vids)

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα «ζει και πεθαίνει» με τις εμμονές του και μια εξ αυτών έχει να κάνει με το κατά πόσο αλλάζει άρδην τα πράγματα κατά τη διάρκεια ενός ματς. Στο παιχνίδι με την Κρίσταλ Πάλας στο Λονδίνο και εν μέσω δημοσιευμάτων για επαφές των κλαμπ της Πρέμιερ Λιγκ για τις απαραίτητες πέντε αλλαγές, ο Καταλανός δεν έκανε ούτε μία για τη Σίτι!  



Συζητήσεις για πέντε αλλαγές τη στιγμή που ο Πεπ... δεν κάνει ούτε μια! (vids)

Οι «πολίτες» από το βράδυ της Δευτέρας περιμένουν πλέον το ντέρμπι της Λίβερπουλ με την Άρσεναλ με μεγάλη αγωνία, αφού ενδέχεται οι «κόκκινοι» να μειώσουν στον ένα πόντο τη διαφορά τους από την κορυφή.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα χτυπιόταν στον πάγκο με τις ευκαιρίες που έχαναν οι παίκτες του απέναντι στην Πάλας στο Selhurst Park κόντρα στην Πάλας, το τελικό 0-0 ασφαλώς και τον διατηρεί ανήσυχο για την διατήρηση της ομάδας του στο ρετιρέ της βαθμολογίας, παρ' όλα αυτά, δεν παρενέβη καθόλου στο ματς...

Την ίδια ημέρα που είχε γίνει γνωστό ότι οι 20 σύλλογοι της Πρέμιερ Λιγκ θα συζητήσουν ξανά για το θέμα των πέντε αλλαγών που υφίστανται σε όλα τα υπόλοιπα πρωταθλήματα από το 2020, όταν και παρουσιάστηκε ο κορονοϊός, ο Καταλανός... έκανε τα δικά του.

Γενικότερα δεν συνηθίζει ν' αλλάζει κάτι από νωρίς ή να διαφοροποιεί σε μεγάλο βαθμό τα πλάνα με τα οποία έχει ξεκινήσει κάποιο ματς. Άλλωστε είναι τέτοια η επιβολή της Σίτι απέναντι στους αντιπάλους της που σπανίζουν οι ζόρικες καταστάσεις.

Ωστόσο, σε μια τέτοια που διαμορφώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν έκανε ούτε μια αλλαγή! Και μπορεί και να το πλήρωσε. Μπορεί και όχι. Ίσως να μην υπήρχε όντως ο τρόπος να παραβιαστεί η εστία του Γκουαΐτα. Δεν θα το μάθει ούτε εκείνος ποτέ, ούτε κάποιος άλλος. Όσο κι αν στο μυαλό του κόουτς των «πολιτών» ίσως και να τριγυρίσουν οι σκέψεις κάποια στιγμή για όσα θα μπορούσε να έχει κάνει διαφορετικά.

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης