Κάι Χάβερτς: Ένας δαντελένιος... clutch σκόρερ! (vids)

Γκολ για πρώτη φορά σε τρία διαδοχικά ματς πρωταθλήματος στην Αγγλία. Και φυσικά σκόρερ στο 89' κόντρα στη Νιούκαστλ με μαεστρία. Όσο... δαντελένιος είναι ο Κάι Χάβερτς ως προς την παρουσία του στο γήπεδο, άλλο τόσο clutch αναδεικνύεται με ηχηρή παρουσία στα δύσκολα.  



Κάι Χάβερτς: Ένας δαντελένιος... clutch σκόρερ! (vids)

Ο Γερμανός επιθετικός είναι εκείνος που τον αντικρίζεις στο γήπεδο και η «κοψιά» του είναι τέτοια που καταλαβαίνεις ότι αν παίξεις με το σώμα, θα έχεις υπεροχή απέναντί του. Σε αυτή την αναφορά, ας ρωτήσει κάποιος τον Νταν Μπερν μετά το Κυριακάτικο ματς, αφού ο θηριώδης αμυντικός της Νιούκαστλ τον έχασε τελείως στη φάση του 89ου λεπτού και ο Χάβερτς χάρισε την τεράστιας σημασίας νίκη στην Τσέλσι.

Ποτέ ξανά γκολ σε τρία διαδοχικά παιχνίδια της Πρέμιερ

Ουδείς ασχολείται αυτή τη στιγμή με επιδόσεις και στατιστικά παικτών στους «μπλε». Ούτε καν οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές του Τόμας Τούχελ. Με όσα συμβαίνουν, απλά το ποδοσφαιρικό κομμάτι βλέπει μέρα με τη μέρα όσα έρχονται, όσα μπορούν να γίνουν κι όσα έρχονται αντιμέτωπα με δυσκολίες. Ο Κάι Χάβερτς, ωστόσο, βρίσκοντας δίχτυα και απέναντι στη Νιούκαστλ, έχει πλέον σκοράρει για πρώτη φορά σε τρεις διαδοχικές αναμετρήσεις πρωταθλήματος στην Πρέμιερ Λιγκ!

Πριν από το παιχνίδι με τις «καρακάξες» είχε βοηθήσει τελειώνοντας το ματς με τη Νόριτς στο «Κάροου Ρόουντ» στα μέσα της περασμένης εβδομάδας για το 3-1 επί των «καναρινιών», ενώ, είχε συμβολή με δυο τέρματα και στο 4-0 επί της Μπέρνλι στο Turf Moor. Σ' εκείνο το ματς η Τσέλσι απλά ξύπνησε στο δεύτερο ημίχρονο κι έκανε επίδειξη σοβαρότητας και δύναμης κόντρα στους «clarets».

 

 

 

Ανταποκρίνεται στον ρόλο του «ψευτοεννιαριού»

Ο Τίμο Βέρνερ όταν θα βρεθεί στον αγωνιστικό χώρο, θα πάει σε κάποια από τις πλευρές της επίθεσης – συνήθως την αριστερή – και θ' αφήσει τον Χάβερτς στην κορυφή, αν ο συμπατριώτης του παραμένει μαζί του στο γήπεδο. Στις αναμετρήσεις που ο Τόμας Τούχελ επιλέγει να μην ξεκινήσει τον Ρομέλου Λουκάκου, ο Κάι Χάβερτς παίρνει το ρόλο του «ψευτοεννιαριού».

Εκεί λαμβάνει τη στήριξη από τις πτέρυγες με τους Χάντσον – Οντόι, Ζίγιεχ, Πούλισικ ή όποιον επιλέγεται να παίξει, με τον Μάουντ να πηγαίνει λίγο πιο πίσω για να οργανώσει πράγματα και καταστάσεις, Μπαίνει στις φάσεις, πρέπει να βελτιώσει τα τελειώματά του αφού δεν είναι λίγες οι φορές που σε καταστάσεις έτοιμες για γκολ εκείνος βλέπει τον αντίπαλο πορτιέρε να του αρνείται το σκοράρισμα σε εξ επαφής πλασέ ή κεφαλιές. Κάπως έτσι έγινε και στο παιχνίδι με την Νιούκαστλ, ωστόσο, ο Ντουμπράβκα τελικά νικήθηκε στο 89', για να πάρει και μεγαλύτερο σασπένς η νίκη των «μπλε».

 

Γίνεται clutch γκολτζής

Στον πρόσφατο τελικό του Λιγκ Καπ στο «Γουέμπλεϊ» υπήρχε οφσάιντ και στις δύο στιγμές που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κέλεχερ στο δεύτερο ημίχρονο του ματς. Και τελικά η Τσέλσι ηττήθηκε από τη Λίβερπουλ. Ο Κάι Χάβερτς θα έχει να θυμάται φυσικά το γκολ στον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Σίτι το 2021, ανεβάζοντας τους «μπλε» στην κορυφή της Ευρώπης.

Είχε πετύχει το πρώτο από τα δυο τέρματα της Τσέλσι στον επαναληπτικό ημιτελικό του Λιγκ Καπ απέναντι στην Τότεναμ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» για να κάνει ακόμα πιο εύκολα τα πράγματα για το σύνολο του Τούχελ. Ασφαλώς είναι ο ποδοσφαιριστής που σκόραρε από την άσπρη βούλα στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων με αντίπαλο την Παλμέιρας. Έπειτα, έβαλε το λιθαράκι του στο 2-0 επί της Λιλ για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Και τώρα ήρθε και το σημαντικό γκολ με τη Νιούκαστλ, ενόψει της ρεβάνς με τους «λιλουά». Αν μη τι άλλο, στα ζόρικα, θα το κάνει το... μαγικό του.

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης