Η μέρα που η Λίβερπουλ πέτυχε «καρέ» στο Ολντ Τράφορντ απέναντι στην πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! (vid)

Μία ημέρα σαν σήμερα, το 2009, η Λίβερπουλ επικράτησε με 4-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια την περσινή σεζόν, στο Ολντ Τράφορντ, με τον Στίβεν Τζέραρντ, να κερδίζει πέναλτι και την αποβολή του Νεμάνια Βίντιτς, οδηγώντας τους «ρεντς» στη νίκη.



Η μέρα που η Λίβερπουλ πέτυχε «καρέ» στο Ολντ Τράφορντ απέναντι στην πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! (vid)

Το ημερολόγιο έγραφε 14 Μαρτίου 2009 όταν η Λίβερπουλ ταξίδευε στο Ολντ Τράφορντ για να αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, σε ένα παιχνίδι που αναμενόταν να είναι ντέρμπι μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο. Ωστόσο, ο Τζέραρντ και η παρέα του είχαν άλλη άποψη.

Μπορεί οι «ρεντς» να βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 22ο λεπτό από την εύτστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ρονάλντο, όμως έξι λεπτά αργότερα, ο Φερνάντο Τόρες έκλεψε τη μπάλα από τον Βίντιτς, ισοφαρίζοντας άμεσα σε 1-1.

Λίγα λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, ο Στίβεν Τζέραρντ επιχείρησε να σκοράρει μέσα από την περιοχή των «κόκκινων διαβόλων», όμως ο Εβρά έπεσε στα πόδια του, τον γκρέμισε και ο ρέφερι της αναμέτρησης καταλόγισε την εσχάτη των ποινών. Ο αρχηγός ευστόχησε από τα 11 βήματα και έστειλε την ομάδα του στα αποδυτήρια με το υπέρ της 2-1.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 76ο λεπτό, ο Νεμάνια Βίντιτς έχασε τον έλεγχο της μπάλας, ο «Stevie G» επιχείρησε να τον περάσει όμως ο Σέρβος αμυντικός τον κατεδάφισε, αντικρίζοντας την κόκκινη κάρτα για φάουλ ως τελευταίος παίκτης. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Φάμπιο Αουρέλιο που άφησε άγαλμα τον Φαν ντερ Σαρ και έγραψε το 3-1.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ρέινα θα βρει με εξαιρετική πάσα από το ελεύθερο τον Ντοσένα και ο Ιταλός με εξαιρετική λόμπα, κρέμασε τον Ολλανδό γκολκίπερ διαμορφώνοντας το τελικό 4-1 και το θρίαμβο της Λίβερπουλ στο «Θέατρο των Ονείρων».

 

Στράτος Μαρίνος