Ένα βήμα πιο κοντά στο «σεντόνι» του Champions League η Άρσεναλ!

Μία εξαιρετική Άρσεναλ στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού απέναντι στην Λέστερ, είχε την ουσία και πήρε το ζητούμενο. Οι «κανονιέρηδες» πήραν τη νίκη με 2-0, έκαναν αποφασιστικό βήμα για την τετράδα και έφτασαν τις πέντε συνεχόμενες νίκες στην Premier League, μόλις για δεύτερη φορά υπό τις οδηγίες του Μικέλ Αρτέτα.



Ένα βήμα πιο κοντά στο «σεντόνι» του Champions League η Άρσεναλ!

Στόχος της ήταν η νίκη. Έπρεπε να κερδίσει την Λέστερ, να κάνει πέντε συνεχόμενες νίκες και να μπει και πάλι στην τετράδα, μιας και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη νίκη της απέναντι στην Τότεναμ με 3-2 κατάφερε να την προσπεράσει, έχοντας βεβαίως και τέσσερα ματς περισσότερα.

Ο Μικέλ Αρτέτα το γνώριζε, όπως ήξερε επίσης πως το ματς που ακολουθεί με αντίπαλο την Λίβερπουλ, μόνο εύκολο δεν θα μπορούσε να είναι. Έπεισε τους ποδοσφαιριστές του πως πρέπει να το πάρουν και εκείνοι, όπως αναμενόταν, ακολούθησαν τις οδηγίες του «αφεντικού». Η Άρσεναλ επικράτησε με 2-0 της Λέστερ και κάθε νίκη της την φέρνει πιο κοντά στην τετράδα και την έξοδο στο Champions League μετά από έξι χρόνια!

Αναλυτικότερα, οι «κανονιέρηδες» μπήκαν πολύ καλύτερα στο παιχνίδι, όντες ιδιαίτερα κινητικοί, με βασικό τους μοχλό τον Μπουκάγιο Σάκα και το μυαλό του Μαρτίν Έντεγκααρντ.

Στο 10ο λεπτό πήραν το πρώτο κόρνερ τους στο ματς και οι αναμνήσεις από το ματς του «Κινγκ Πάουερ» ξύπνησαν… Το σκηνικό επαναλήφθηκε! Κόρνερ του Μαρτινέλι, με τον Έντεγκααρντ να πηγαίνει δίπλα του, κεφαλιά του Τόμας Πάρτεϊ και 1-0 για την Άρσεναλ, με τον Γκανέζο να πετυχαίνει το δεύτερο γκολ του στην χρονιά, αλλά και συνολικά με την φανέλα της ομάδας του.

Η Άρσεναλ πίεσε, έψαξε ένα δεύτερο γκολ, αλλά οι προσπάθειές της έμεναν ημιτελείς. Άμεση συνέπεια αποτέλεσε το 1-0 του πρώτου μέρους, με την Λέστερ να μην είναι ιδιαίτερα απειλητική, αλλά να παίρνει μέτρα από την συμπλήρωση μισής ώρας και έπειτα, αναγκάζοντας και τον Ράμσντεϊλ σε μία απίστευτη απόκρουση σε κεφαλιά του Μπαρνς.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, οι γηπεδούχοι έψαξαν ένα δεύτερο γκολ, προκειμένου να αποκτήσουν μαξιλαράκι ασφαλείας και να τελειώσουν κάθε συζήτηση για τη νίκη.

Έτσι και έγινε. Αυτή την φορά με διαφορετικό τρόπο. Στο 55ο λεπτό, έπειτα από φάση πολιορκίας, ο Σογιουντσού υπέπεσε σε παράβαση, βρήκε την μπάλα με το χέρι και ο VAR το αντιλήφθηκε.

Αυτό σήμαινε πέναλτι, αυτό μεταφράζεται ως… Λακαζέτ. Και ο Γάλλος είναι εξαιρετικός από τα έντεκα βήματα. Έκανε το 2-0 και η Άρσεναλ ηρέμησε, ως προς την κατάκτηση της νίκης!

Ό,τι ακολούθησε από εκεί και πέρα, είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, με την Άρσεναλ να ελέγχει απόλυτα το ματς και να φτάνει σε μία άνετη επικράτηση. Τελικό σκορ το 2-0, οι Λονδρέζοι στην τετράδα και το Βόρειο Λονδίνο αρχίζει και πιστεύει ακόμη περισσότερο πως τον Σεπτέμβρη στο «Έμιρεϊτς» θα κουνηθεί το σεντόνι του Champions League!

Δημήτρης Μανάκος