Τόμας Τούχελ: Ο ιδανικός για να αλλάξει τα πάντα στο Ολντ Τράφορντ, εγκληματικό για την επόμενη μέρα αν η Τσέλσι τον χάσει!

Η αβεβαιότητα που επικρατεί στην Τσέλσι μετά από την επιβολή κυρώσεων στον Αμπράμοβιτς φέρνει στην επιφάνεια και ένα άλλο ζήτημα ανεξάρτητα από το πόσο γρήγορα θα κινηθούν οι διαδικασίες για την πώληση των Πρωταθλητών Ευρώπης και κόσμου. Αυτό είναι το τι θα γίνει με τον Τόμας Τούχελ σε περίπτωση που έρθει γι' αυτόν κάποια άλλη πρόταση! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος



Τόμας Τούχελ: Ο ιδανικός για να αλλάξει τα πάντα στο Ολντ Τράφορντ, εγκληματικό για την επόμενη μέρα αν η Τσέλσι τον χάσει!

Είναι κοινό μυστικό στα δημοσιογραφικά γραφεία στην Αγγλία, πως όλη η αναστάτωση που έχει προκληθεί στην Τσέλσι μετά από τα πρόσφατα γεγονότα και την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία, έχουν κάνει κάποιους στο Ολντ Τράφορντ να  καλοβλέπουν την περίπτωση του Γερμανού προπονητή, για να αναλάβει το καλοκαίρι την ανασυγκρότηση του «κοιμώμενου γίγαντα», που λέγεται Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Ο Τομας Τούχελ σε όλο αυτό το δύσκολο διάστημα των δυο τελευταίων εβδομάδων πήρε εύσημα για το πως χειρίζεται την κατάσταση με αξιοπρέπεια και με εξαιρετική χρήση γλώσσας και λογικής κάθε φορά που βρίσκεται μπροστά σε κάμερες.

Από την πρώτη τοποθέτηση του πριν τον τελικό του League Cup έως την πιο πρόσφατη το βράδυ του αγώνα με την Νόριτς, ο Γερμανός τεχνικός έχει δώσει πραγματικό ρεσιτάλ στο πως ένας προπονητής μπορεί να ασχοληθεί πραγματικά με αυτά που αφορούν αγωνιστικά την ομάδα του, χωρίς να αγνοεί ό,τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο κάνοντας μία υποδειγματική διαχείριση κρίσης όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά για ολόκληρο το κλαμπ!

Ειδικά η ατάκα του πως «όσο θα υπάρχουν φανέλες και πούλμαν, θα προσπαθούμε να κερδίσουμε παιχνίδια στο γήπεδο» αντιμετωπίστηκε με εξαιρετικά σχόλια από όλους σε κάθε δημοσιογραφικό γραφείο αλλά και από τα social media, τα οποία σε τέτοιες περιπτώσεις είναι αιμοβόρα και αχόρταγα, έτοιμα να πέσουν να κατασπαράξουν όποιονδήποτε!

Ο Τούχελ που πέρσι μετέτρεψε μέσα σε δώδεκα εβδομάδες από τη στιγμή που ανέλαβε από τον Λάμπαρντ, την Τσέλσι από ένα σοφτ σύνολο σε μια μηχανή που κατέκτησε το Champions League, δεν χρειάζεται να δείξει πολλά από τη δουλειά του γiα να καταλάβει κανείς πόσο καλός τεχνικος είναι!

Στην περίπτωση, ωστόσο, της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αυτός που χρειάζεται να αναλάβει αυτήν την ηλεκτρική καρέκλα, το ερχόμενο καλοκαίρι που πλέον θα μπαίνουμε σε μία δεκαετία χωρίς τον σερ Άλεξ Φέργκιουσον στο τιμόνι, οφείλει να έχει εκτός από καλές προπονητικές ικανότητες και την δυνατότητα να χειριστεί τα media και να αποτελεί και ταυτόχρονα έναν πολύ καλό μάνατζερ σε όλα!

Στην Τσέλσι όλο το προηγούμενο διάστημα πριν την κρίση, δεν χρειαζόταν να περνούν από τα χέρια του τα πάντα, αλλά πηγαίνοντας σε έναν σύλλογο όπως είναι η Γιουνάιτεντ που ουσιαστικά πάντα ο μάνατζερ ήταν πολύ ισχυρός, αυτή η γενικότερη ικανότητα του να χειρίζεται περισσότερα από μόνο τα αποδυτήρια, αποτελεί ένα μεγάλο plus!

Η περίπτωση του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο έχει πολλά μείον, πλέον, μετά από την πολλοστή κατάρρευση της Παρί μεσοβδόμαδα στο Παρίσι! Η άλλη περίπτωση που συζητιέται πάρα πολύ καιρό είναι του προπονητή του Άγιαξ, Τεν Χαγκ, ωστόσο, ειλικρινά, ποιος δεν μπορεί να αντιληφθεί πως τέτοια ευκαιρία για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όπως αυτή που παρουσιάζεται λόγω της αβεβαιότητας της κατάστασης στην Τσέλσι με τον Τούχελ, δεν έρχεται καθημερινά!

Ο Γερμανός τεχνικός είναι αυτός που μπορεί να παραλάβει τα κλειδιά και ξεκινώντας μία δουλειά που σίγουρα πρέπει να έχει έναν τριετή κύκλο να αρχίσει να αλλάζει τα δεδομένα φέρνοντας την Γιουνάιτεντ πιο κοντά στις δύο ομάδες που είναι πολύ μπροστά αυτή τη στιγμή, την Μάντσεστερ Σίτι και την Λίβερπουλ!

Και το κοινό χαρακτηριστικό των δύο ομάδων που η κόντρα τους κατευθύνει και πάλι το πρωτάθλημα στο να κριθεί πάνω από τους 90 πόντους ταυτόχρονα, είναι και μία υπενθύμιση για το πόσο ψηλά έχει μπει ο πήχης και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει μείνει πάρα πολύ μακριά όλα αυτά τα χρόνια!

Ο Τούχελ προσφέρει την εγγύηση πως μπορεί, αν τον αφήσουν να δουλέψει και με δεδομένο πως η Γιουνάιτεντ έχει ξοδέψει ούτε λίγο ούτε πολύ σχεδόν 1 δισεκατομμύριο τα τελευταία οκτώ χρόνια χωρίς κανένα αποτέλεσμα και χωρίς να διεκδικήσει καν πραγματικά τον τίτλο σε καμιά σεζόν, πως μπορεί να αλλάξει πλήρως τα δεδομένα στο Ολντ Τράφορντ!

Φυσικά ο ίδιος δηλώνει πως θα ήθελε να μείνει στην Τσέλσι αλλά ποιος μπορεί να τον αδικήσει εάν αποφασίσει πως η αβεβαιότητα που επικρατεί σχετικά με την επόμενη μέρα του συλλόγου, για τον ίδιο σημαίνει πως καλύτερα να βρεθεί κάπου αλλού!

Από την άλλη, όποιος και να είναι ο καινούργιος ιδιοκτήτης της Τσέλσι και η αίσθηση μου είναι ότι μέσα στο επόμενο δίμηνο αυτή ιστορία θα έχει τελειώσει, το πρώτο πράγμα το οποίο πρέπει να κάνει είναι να εξασφαλίσει πως ο Γερμανός τεχνικός θα παραμείνει!