Ιβάν Τόνεϊ: Δεν είναι ο άνθρωπος των πέναλτι, είναι ο… άνθρωπος της Μπρέντφορντ! (vid)

Η μπάλα «έκαιγε», το 0-0 της Μπρέντφορντ με την Μπέρνλι παρέμενε και ο Ιβάν Τόνεϊ ανέμενε την στιγμή του. Εν τέλει, σκόραρε στο 85ο λεπτό, «κλείδωσε» τη νίκη των «μελισσών» με πέναλτι και απέδειξε πως όχι μόνο είναι ο άνθρωπος της «λευκής βούλας», αλλά πολύ περισσότερο ο κομβικότερος ποδοσφαιριστής της ομάδας του.  



Ιβάν Τόνεϊ: Δεν είναι ο άνθρωπος των πέναλτι, είναι ο… άνθρωπος της Μπρέντφορντ! (vid)

Πριν από μερικές ημέρες, η Μπρέντφορντ αντιμετώπιζε τη Νόριτς στο «Κάροου Ρόουντ», με μοναδικό της στόχο να μην… μπλέξει. Να πάρει ένα αποτέλεσμα και να μην δώσει περιθώρια στα «καναρίνια» να πιστέψουν πως μπορούν να την προσπεράσουν στον βαθμολογικό πίνακα.

Τελικό σκορ; Τρία γκολ ο Τόνεϊ, ένα ο Πούκι και η Μπρέντφορντ κατακτά ένα σπουδαίο τρίποντο, που αν αναλογιστεί κανείς την κρισιμότητά του, σχεδόν την βοηθούσε να παραμείνει στην Premier League. Με μία προϋπόθεση όμως…

Να εξαργυρώσει την εκτός έδρας νίκη της, με ένα ακόμη τρίποντο απέναντι στην Μπέρνλι, σε ένα ακόμη «εξάποντο». Το εν λόγω ματς, παρόλο που λάμβανε χώρα στο Brentford Community Stadium, ήταν ακόμη πιο δύσκολο, μιας και η εμπειρία της ομάδας του Σον Ντάις σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι αυτή που την διατηρεί κάθε χρόνο στην κατηγορία.

Και πάλι όμως, ο Ιβάν Τόνεϊ αποφασίζει τον νικητή! Σκοράρει στο 85ο λεπτό, έπειτα από σέντρα του Κρίστιαν Έρικσεν και έχει την «χρυσή» ευκαιρία στο 94’ να «κλειδώσει» τη νίκη της ομάδας του, από τα έντεκα βήματα.

Το κάνει, σκοράρει, «γράφει» το 2-0 και επιβεβαιώνει ότι δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως ουδέποτε έχει χάσει πέναλτι με την φανέλα της ομάδας του. Μετρά 17 στα 17, ενώ το γεγονός πως πέρυσι τέτοια εποχή της έδινε τη νίκη απέναντι στην Μπλάκμπερν, σηματοδοτώντας την άνοδό της και φέτος της χαρίζει την παραμονή στην Premier League, αποδεικνύει πόσο σημαντικός είναι για την Μπρέντφορντ.

Δεν μιλάμε λοιπόν για έναν πολύ καλό εκτελεστή πέναλτι, αλλά για έναν ηγέτη, που σε δύο καθοριστικά ενενηντάλεπτα, εκεί που η μπάλα «έκαιγε», βγήκε μπροστά. Αποτέλεσμα; Έξι βαθμοί για την Μπρέντφορντ με πέντε γκολ υπέρ της, όλα από τον Ιβάν Τόνεϊ. Τον άνθρωπο που πιθανότατα θα αποτελέσει και την πιο ακριβή πώληση στην ιστορία της!

 

Δημήτρης Μανάκος