Λίβερπουλ: Η δεύτερη ομάδα στην ιστορία της Premier League με 2000 γκολ!

Μπορεί ο Μοχάμεντ Σαλάχ να έγινε μόλις ο έκτος ποδοσφαιριστής στην Premier League που σκοράρει για τέταρτη χρονιά 20+ γκολ, όμως το εύστοχο πέναλτι που σημείωσε σηματοδότησε και ένα ακόμη επίτευγμα για την Λίβερπουλ! Ποιο είναι αυτό; Τα 2000 γκολ από το 1992 μέχρι και σήμερα, ούσα μόλις η δεύτερη ομάδα που το καταφέρνει, πίσω μόνο από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!



Λίβερπουλ: Η δεύτερη ομάδα στην ιστορία της Premier League με 2000 γκολ!

Η Λίβερπουλ μεταβαίνει στο «Άμεξ» με μοναδικό στόχο το τρίποντο, για δύο λόγους! Αρχικά, για να μπορέσει να «ξεμπλοκάρει» μετά την πρώτη της ήττα στο Champions League από την Ίντερ, στην ρεβάνς του 2-0 της Ιταλίας και έπειτα για να συνεχίσει να καταδιώκει τη Μάντσεστερ Σίτι και να μειώσει την διαφορά στους τρεις βαθμούς.

Εν τέλει, ο στόχος θα στεφθεί από επιτυχία με χαρακτηριστική ευκολία και με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο. Ο Λουίς Ντίας νικά τον Σάντσεθ για το δεύτερο τέρμα του στην Premier League και ο Μοχάμεντ Σαλάχ μετά από τρία δοκάρια σε 150 αγωνιστικά λεπτά, θα σκοράρει από το σημείο του πέναλτι για να πετύχει το 20ο του φετινό γκολ!

Αυτομάτως πραγματοποιεί δύο πράγματα. Γίνεται μόλις ο έκτος παίκτης στην ιστορία της Premier League που σκοράρει 20+ γκολ σε τέσσερις διαφορετικές σεζόν και παράλληλα σηματοδοτεί το 2000ο γκολ της Λίβερπουλ από το 1992 και έπειτα.

Κάπως έτσι, οι «κόκκινοι» γίνονται μόλις η δεύτερη ομάδα που φτάνει σε έναν τέτοιο αριθμό, πίσω μόνο από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» μετρούν 2172, η Λίβερπουλ πλέον 2000, ενώ μία «ανάσα» από το εν λόγω επίτευγμα βρίσκεται και η Άρσεναλ, που υπολείπεται μόλις τριών γκολ από το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ και αντιμετωπίζει σε μερικές ώρες την Λέστερ στο Έμιρεϊτς!

Από εκεί και πέρα, ακολουθούν οι δύο εναπομείναντες ομάδες του Big 6 που εδρεύουν στο Λονδίνο. Η Τσέλσι με 1953 γκολ και η Τότεναμ του Αντόνιο Κόντε που έχει φτάσει τα 1716, αλλά δεν είναι ιδιαίτερα παραγωγική στην τρέχουσα σεζόν.

 

 

Δημήτρης Μανάκος