Αλλάζουν τα κριτήρια για την Χρυσή Μπάλα, πάει ανά σεζόν κι όχι ανά ημερολογιακό έτος

Το France Football πήρε την απόφαση να διαφοροποιήσει τα κριτήρια για την απονομή της Χρυσής Μπάλας προκειμένου η διάκριση ν' ανακτήσει την αξιοπιστία της. Ανά σεζόν κι όχι ανά ημερολογιακό έτος θα λαμβάνεται υπόψιν η φόρμα ενός ποδοσφαιριστή, στο βραβείο του 2023 θα συμπεριληφθούν οι καλύτεροι από το Μουντιάλ του Κατάρ. 



Αλλάζουν τα κριτήρια για την Χρυσή Μπάλα, πάει ανά σεζόν κι όχι ανά ημερολογιακό έτος

Ο Λιονέλ Μέσι πήρε και τη Χρυσή Μπάλα για το 2021 με όλο τον κόσμο να τάσσεται απέναντι στο France Football για την ανάδειξη του Αργεντινού ως κορυφαίου όλων, ειδικά από τη στιγμή που οι Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και Μοχάμεντ Σαλάχ ήταν καταιγιστικοί. 

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πλέον δεν περιμένει απολύτως τίποτα από το συγκεκριμένο βραβείο και... γυρίζει την πλάτη του, με το δημοφιλές γαλλικό περιοδικό που διοργανώνει το Ballon d' Or, να γνωστοποιεί αλλαγές. 

Πιο συγκεκριμένα, δεν θα λαμβάνεται υπόψιν πλέον ένα ημερολογιακό έτος (δηλαδή δυο μισά από δυο διαφορετικές αγωνιστικές περιόδους), αλλά μια ολόκληρη σεζόν. Επιπλέον, θα ψηφίζουν πλέον οι εκπρόσωποι Τύπου από τις πρώτες 100 χώρες της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA, ενώ, σε ό,τι αφορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, οι επιδόσεις των παικτών εκεί θα ληφθούν υπόψιν στο βραβείο του 2023. 

Κώστας Ζάλιαρης