Τσέλσι: Χάνονται παίκτες, αδειάζει το γήπεδο και έρχεται μαύρο σύννεφο στο μέλλον του συλλόγου

«Βόμβα» μεγατόνων αποτελεί για την Τσέλσι η απόφαση της βρετανικής Κυβέρνησης για τις κυρώσεις στον Αμπράμοβιτς. Ένας οικονομικός «στραγγαλισμός» που διατηρεί μεν τη λειτουργία της ομάδας, αλλά της επιτρέπει τα πολύ απαραίτητα. Με 14.000 κενές θέσεις μέχρι νεοτέρας τα εντός έδρας ματς, χάνονται έσοδα, «παγώνουν» λογαριασμοί, πιο αβέβαιο από ποτέ το άμεσο μέλλον.  



Τσέλσι: Χάνονται παίκτες, αδειάζει το γήπεδο και έρχεται μαύρο σύννεφο στο μέλλον του συλλόγου

«Είναι η κίνηση με την οποία δείχνουμε πως είμαστε αμείλικτοι σε όσους έχουν στηρίξει την επέλαση του στρατού με την εντολή του Πούτιν και τιμωρούμε όσους επιτρέπουν τον θάνατο πολιτών και συνανθρώπων, την καταστροφή νοσοκομείων και την παράνομη εισβολή στην Ουκρανία».

Τάδε έφη Μπόρις Τζόνσον και ξαφνικά η μέρα έγινε μια από τις πιο δύσκολες στα χρονικά της Τσέλσι ως ποδοσφαιρικός οργανισμός...

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς μπήκε στη «μαύρη λίστα» του Ηνωμένου Βασιλείου, του επιβλήθηκαν κυρώσεις και οι «μπλε» του Λονδίνου βρίσκονται στην απόλυτη αβεβαιότητα. Ναι μεν εξασφαλίστηκε ειδική άδεια για να συνεχίσει τη λειτουργία του το ποδοσφαιρικό τμήμα, όμως, «παγώνουν» τα πάντα και φυσικά μαζί με όλα σταματά και η όποια κουβέντα για την πώληση του κλαμπ.

Αυτή η προσπάθεια μεταβίβασης των μετοχών ίσως και να πρέπει να γίνει πλέον... δωρεά από πλευράς Αμπράμοβιτς, χαρίζοντας το κλαμπ στην Κυβέρνηση ώστε ν' απεμπλακεί και να μην υπάρξουν ακόμα πιο δύσκολες μέρες. Άλλωστε, ο Ρώσος μεγιστάνας δεν μπορεί πλέον να μιλήσει με καμία ενδιαφερόμενη πλευρά με τις απαγορεύσεις που του επιβλήθηκαν.

Η Τσέλσι θα συνεχίσει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις με την ανάγκη να μην ξεπερνά το ποσό των 20.000 λιρών για τα ταξίδια που θα πραγματοποιεί, θα πρέπει να διευθετήσει τα ποσά που διαθέτει για την ασφάλεια, το Catering και τους stewards στα ματς και να μην ξεπερνά τις 500.000 ανά παιχνίδι.

Το «Στάμφορντ Μπριτζ»... αδειάζει, αφού η χωρητικότητά του είναι στις 41.837 θέσεις και οι κάτοχοι διαρκείας είναι 20.000 οπαδοί. Διάθεση εισιτηρίων για τα ματς απαγορεύεται μέχρι νεοτέρας. Οι τηλεοπτικοί συνεργάτες που καλύπτουν τις αναμετρήσεις των «μπλε» συνεχίζουν κανονικά όσα προβλέπουν οι συμφωνίες που έχουν πετύχει.

Το γεγονός πως δεν μπορούν ν' ανανεωθούν συμβόλαια, να γίνουν μεταγραφές και πωλήσεις, αυτή τη στιγμή σπρώχνουν προς την πόρτα της εξόδου ποδοσφαιριστές όπως οι Αθπιλικουέτα, Ρούντιγκερ και Κρίστενσεν, που μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι και δεν μπορούν πλέον να διαπραγματευτούν για νέο deal!

Και συν τοις άλλοις, οι χορηγοί θ' αρχίσουν να σκέφτονται τι μπορεί να συμβεί και πόσο μπορούν να επηρεαστούν, με την «3» που διαφημίζεται στο μπροστινό μέρος της φανέλας ήδη να παρουσιάζεται ανήσυχη!

Για να γίνει τελείως ξεκάθαρο, τα χρήματα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τις μεταγραφές με τα μπόνους που έχουν συμφωνηθεί συνεχίζουν να καταφθάνουν στα ταμεία του κλαμπ, ωστόσο, δεν μπορούν να βγουν από εκεί! 

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς «στραγγαλίζεται» οικονομικά, δεν έχει διέξοδο από πουθενά, δεν μπορεί να πουλήσει τον σύλλογο, δεν μπορεί να έρθει σε επαφή με κανέναν και η Τσέλσι βρίσκεται μπροστά σε ένα τεράστιο αδιέξοδο...

Κώστας Ζάλιαρης