Η Λίβερπουλ έχασε μετά από ένα χρόνο στο «Άνφιλντ», αλλά όλα έχουν αλλάξει από τότε!

Μπορεί να ακούγεται ως… είδηση, διότι τέτοια είναι, αλλά η Λίβερπουλ ηττήθηκε στο «Άνφιλντ» για πρώτη φορά μετά από 12 μήνες! Ήταν 7 Mαρτίου τότε και παρήλθαν 366 ημέρες, έως ότου το σκηνικό να επαναληφθεί, με ειδοποιό διαφορά βεβαίως τον τρόπο με τον οποίο ήρθε η ήττα σε αμφότερες περιπτώσεις!  



Η Λίβερπουλ έχασε μετά από ένα χρόνο στο «Άνφιλντ», αλλά όλα έχουν αλλάξει από τότε!

Ήταν 7 Μαρτίου του 2021 όταν η Λίβερπουλ έχανε από την Φούλαμ στο «Άνφιλντ» στην 29η αγωνιστική της Premier League με 1-0, χάρη σε ένα γκολ του Λεμινά, τρία λεπτά πριν από την λήξη του πρώτου μέρους.

Οι «κόκκινοι» προσπάθησαν στην ανάπαυλα να ανατρέψουν την κατάσταση, αλλά ο τρόπος παιχνιδιού των φιλοξενούμενων περιόρισε αισθητά τους κινδύνους, με την Φούλαμ να αποδεικνύει πως μόνο τυχαίο δεν ήταν το γεγονός πως εκείνη την περίοδο η Λίβερπουλ έχανε σχεδόν από όλους...

Από εκείνο το ματς μέχρι και σήμερα, έχουν περάσει σχεδόν 370 ημέρες. Καλά καταλάβατε, πέρασε ένας χρόνος, με την Λίβερπουλ να έχει καταφέρει φοβερά πράγματα σε όλες τις διοργανώσεις, μέχρι να έρθει η Ίντερ στην Αγγλία και να πάρει ένα «διπλό» με πικρή γεύση, αν αναλογιστεί κανείς πως αποκλείστηκε με συνολικό σκορ 2-1 κατά της.

Σκόραρε με τον Λαουτάρο Μαρτίνες, αλλά η Λίβερπουλ είχε συνολικά τρία δοκάρια. Ένα στο πρώτο μέρος και από εκεί και πέρα άλλα δύο με τον Μοχάμεντ Σαλάχ, σε δύο φάσεις που πιθανότατα πριν από 3-4 μήνες, όχι μόνο θα είχαν καταλήξει στα δίχτυα, αλλά θα είχαν ήδη… «γυρίσει» το ματς.

Όπως και να έχει το 1-0 της Ίντερ διατηρήθηκε μέχρι τέλους, αλλά το μεγαλύτερο κέρδος της Λίβερπουλ στην πρώτη της εντός έδρας ήττα μετά από ένα χρόνο ήταν τα πεπραγμένα της για να μην την επιτρέψει.

Απείλησε, πίεσε πολύ, έτρεξε αλλά η μπάλα δεν μπήκε μέσα. Όσον αφορά την πορεία της από το ματς απέναντι στην Φούλαμ μέχρι και σήμερα, αυτή σχεδόν δεν επιδέχεται κριτική.

Διότι πέρυσι διένυσε μία πολύ άσχημη περίοδο με συνεχόμενες ήττες από τον Φεβρουάριο μέχρι και τις αρχές Μαρτίου, με το «Άνφιλντ» να μετατρέπεται σε αδυναμία της, αλλά φέτος, ίδια εποχή, έχει κατακτήσει το Λιγκ Καπ και διεκδικεί τρεις τίτλους, για πρώτη φορά μετά το 1983-84.

Συνεπώς, καθόλου δεν πρέπει η συγκεκριμένη ήττα να ανακόψει την φορά από το σύνολο του Κλοπ. Απλώς, πρέπει να αντιληφθεί και ο ίδιος πως αν ο Σαλάχ σε τέτοιες περιπτώσεις σημαδεύει το δοκάρι ή αν ο Αιγύπτιος αστοχεί σε πέναλτι όπως με την Λέστερ, τότε πιθανότατα η ομάδα του θα «μπλοκάρει».

Από εκεί και πέρα όμως, η είδηση είναι πως η Λίβερπουλ ηττήθηκε στο «Άνφιλντ» και… συνεχίζει. Η Premier League την καλή και σε ένα μήνα ακριβώς δίνει «ματς τίτλου» στο «Έτιχαντ» κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι!

Δημήτρης Μανάκος