Αν προηγηθεί σε ματς η Σίτι δεν της το γυρίζεις, με τους αριθμούς να επιβεβαιώνουν πως είναι ποδοσφαιρική μηχανή!

Αυτό που διαφοροποιεί την Μάντσεστερ Σίτι ακόμα και από την εξαιρετική Λίβερπουλ σε αυτήν την μάχη για το φετινό τίτλο, είναι το πόσο δύσκολο είναι να αντιμετωπίσεις την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα ειδικά αν προηγηθεί στο σκορ! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  



Αν προηγηθεί σε ματς η Σίτι δεν της το γυρίζεις, με τους αριθμούς να επιβεβαιώνουν πως είναι ποδοσφαιρική μηχανή!

Ας το κάνουμε πιο αναλυτικό για να καταλάβει κανείς για ποιό πράγμα συζητάμε: Η Σίτι έχει κερδίσει 22 από τα 22 παιχνίδια που προηγήθηκε αυτή τη σεζόν! Είναι ένα άκρως εντυπωσιακό στατιστικό και δείχνει το πόσο σπουδαία και ομάδα είναι και το πώς μπορεί να διαχειριστεί τις δύσκολες καταστάσεις. Από την άλλη ωστόσο έχει κερδίσει μόλις 1 από τα 7 παιχνίδια στα οποία έχει μείνει πίσω στο σκορ, εκείνο με την Άρσεναλ την pρωτοχρονιά και αυτό αποτελεί το μόνο πρόβλημα για τους πρωταθλητές!

Κάνοντας μία σύγκριση με τη μόνη ομάδα που μπορεί να σταθεί και να συγκριθεί δίπλα σε εκείνη του Πεπ, η Λίβερπουλ έχει κερδίσει τα 18 στα 23 που προηγήθηκε. Όσον αφορά τις ανατροπές έχει γυρίσει τα δύο από τα επτά παιχνίδια στα οποία βρέθηκε πίσω στο σκορ.

Καθόλου άσχημη συγκομιδή και για τους παίκτες του Κλοπ ωστόσο οι αριθμοί της Σίτι τρομάζουν! Απλά από τη στιγμή που προηγείται δεν αφήνει τις ομάδες να την απειλήσουν. Και στο ντέρμπι του Μάντσεστερ την Κυριακή, παρότι ισοφάρισε η Γιουνάιτεντ, ένοιωθες πως ήταν προσωρινό! Εν τω μεταξύ η Λίβερπουλ πέταξε βαθμούς κυρίως τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο και ήταν πολύ ανοιχτή αμυντικά  απέναντι σε ομάδες όπως η Μπρέντφορντ και η Μπράιτον. 

Ένας άλλος αριθμός που καθορίζει το πόσο σταθερή και το πόσο αποτελεσματική είναι η Μάντσεστερ Σίτι, προέρχεται από το πόσα γκολ έχει δεχθεί όταν είναι μπροστά στο σκορ. Συνολικά, η Σίτι έχει δεχτεί 8 γκολ αυτή τη σεζόν όταν προηγείται αλλά σχεδόν όλα ήρθαν όταν είχαν ήδη διαφορά δύο τερμάτων  και άνοιξαν το παιχνίδι για να ανεβάσουν το σκορ. Το παιχνίδι της Κυριακής, με τη Σίτι να προηγείται και την Γιουνάιτεντ να ισοφαρίζει, είναι κάτι σπάνιο, αφού συνήθως δεν έχει πρόβλημα από τη στιγμή που μπαίνει μπροστά σε ένα ματς η πρωταθλήτρια!

Όταν έχει προβάδισμα ενός γκολ στα παιχνίδια, μετά έχει σκοράρει 18 χωρίς απάντηση. Οι αριθμοί αυτοί είναι πραγματικά εντυπωσιακοί και καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την σταθερότητα που έχει η Σίτι! Το εκπληκτικό είναι πως εσύ την έχει κερδίσει το 16 από τα 18 τελευταία παιχνίδια της στο πρωτάθλημα και όμως η Λίβερπουλ μπορέσει να μειώσει την διαφορά κατεβάζοντας την από τους 11 βαθμούς στους τρεις. Αυτό έχει να κάνει πραγματικά επειδή και η ομάδα του Κλοπ σε σταθερότητα είναι αξιοθαύμαστη, αφού καταφέρνει από την πρωτοχρονιά και μετά να κερδίζει διαρκώς!

Μετά το ματς στις 2 Ιανουαρίου όπου παρότι προηγήθηκε 2-0 ήρθε ισόπαλη 2-2 με την Τσέλσι, η Λίβερπουλ έχει νικήσει όλα τα παιχνίδια της σε κάθε διοργάνωση! Και έτσι έχει βάλει πίεση στη Μάντσεστερ Σίτι, σε μία μάχη που εξελίσσεται σιγά-σιγά ανάλογα το ίδιο επική με εκείνη του 2018 – 19 όπου ολοκληρώθηκε στην απίστευτα υψηλή βαθμολογία των 98 βαθμών έναντι 97.

Μοιάζει πάρα πολύ πιθανό και η φετινή χρονιά να κριθεί και για τις δύο ομάδες πάνω από τους 90 βαθμούς αν και ακόμα έχουν αρκετά παιχνίδια στα οποία μπορούν να χαθούν οι βαθμοί και για τους μεν και για τους δε και όχι μόνο όπως συζητάνε όλοι το μεταξύ τους ντέρμπι στις 12 Απριλίου.

Η Λίβερπουλ έχει να παίξει εκτός έδρας με την Άρσεναλ, με την Σαουθάμπτον, με την Άστον Βίλα και εντός έδρας με την Τότεναμ και τη Γιουνάιτεντ. Η Σίτι έχει να αγωνιστεί στο Λονδίνο με τη Γουέστ Χαμ, εκτός με Γουλβς και Λιντς όπως και με την Κρίσταλ Πάλας. Μοιάζει σχεδόν αδύνατο και για την μία ομάδα και για την άλλη να πάνε μόνο με νίκες μέχρι το τέλος και να κριθούν  τα πάντα στο μεταξύ τους ματς.

Το σίγουρο είναι πως μιλάμε για τις δύο καλύτερες ομάδες αυτή τη στιγμή με διαφορά από οποιαδήποτε άλλη στην Ευρώπη και δεν αποκλείεται να τους δούμε να παίζουν και στο Κύπελλο Αγγλίας μεταξύ τους και στο Champions League! Αν είναι πάντως να παίξουν και  στην Ευρώπη, νομίζω πως αυτό που θα ήθελαν όλοι θα ήταν να αναμετρηθούν στον τελικό, στο Παρίσι, σε ένα παιχνίδι με φόντο το Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης!

bnsports.gr