Τα 0,00 xGoals της Γιουνάιτεντ και η στατιστική της ντροπής (pics)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απλά... παρέδωσε τα όπλα, έσκυψε το κεφάλι και υποτάχθηκε στην Σίτι στο δεύτερο ημίχρονο του ντέρμπι στο Etihad, το βράδυ της Κυριακής.  



Τα 0,00 xGoals της Γιουνάιτεντ και η στατιστική της ντροπής (pics)

Οι Ρόι Κιν και Γκάρι Νέβιλ χρησιμοποίησαν λέξεις όπως «ντροπή» και «παραίτηση» για να περιγράψουν αυτό που αντίκρισαν από τους ποδοσφαιριστές του Ραλφ Ράνγκνικ στο δεύτερο μέρος της ήττας (4-1) από τους «πολίτες» στη μεγάλη «μάχη» του Μάντσεστερ.

Η αλήθεια είναι πως η στατιστική απεικόνιση του παιχνιδιού δικαιώνει τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές των «κόκκινων διαβόλων» και φυσικά πονάει ακόμα περισσότερο τον κόσμο της ομάδας που δεν μπορεί να καταλάβει γιατί τα πάντα πηγαίνουν στραβά τα τελευταία χρόνια...

Στο δεύτερο ημίχρονο του ντέρμπι της Κυριακής η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έκανε απολύτως τίποτα. Κατέγραψε 0,00 xGoals, αφού δεν έφτιαξερ ούτε μια μικρή υποψία απειλητικής κατάστασης. Ούτε μια θετική ενέργεια. Η κατοχή έφτασε στο 79%-21% και οι τελικές μόνο στο δεύτερο 45λεπτο ήταν 14-0 υπέρ των «πολιτών»!

Μάλιστα, στα τελευταία 15 λεπτά της αναμέτρησης τα ποσοστά της κατοχής έφτασαν μέχρι και το 92% - 8%, με τον κόσμο στο Etihad να φωνάζει «Όλε, Όλε» σε κάθε άνετη μεταβίβαση της μπάλας από τους παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα που έκαναν απόλυτο κουμάντο και σε καμία περίπτωση δεν αισθάνονταν ότι έπαιζαν σε ντέρμπι...

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BenchWarmers (@bewarmers)

 

 

Κώστας Ζάλιαρης