Η Νιούκαστλ παρουσιάζει στην Premier League σε 60 ημέρες, ένα τρέιλερ από το… μέλλον της!

Με άλλη Νιούκαστλ τελείωσε το ημερολογιακό έτος και με μία άλλη έχει ξεκινήσει το 2022. Η ομάδα του Έντι Χάου έχει πραγματοποιήσει ένα εξαιρετικό σερί, ούσα αήττητη σε οκτώ αναμετρήσεις και αν το πρωτάθλημα της Premier League ξεκινούσα στην 1η Ιανουαρίου οι «καρακάξες» θα βρίσκονταν μόνο πίσω από την Λίβερπουλ. Εντυπωσιακό για μία ομάδα που μετρούσε μία νίκη την τελευταία ημέρα του Δεκεμβρίου. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Η Νιούκαστλ παρουσιάζει στην Premier League σε 60 ημέρες, ένα τρέιλερ από το… μέλλον της!

Την τελευταία ημέρα του Δεκεμβρίου και με την Boxing Day να έχει παρέλθει, η Νιούκαστλ ήταν η μοναδική ομάδα της Premier League που δεν είχε κερδίσει περισσότερες από μία αναμετρήσεις, με τους Σαουδάραβες να παραμένουν ψύχραιμοι και να δηλώνουν πως η ομάδα και το έργο τους θα πρέπει να κριθεί μετά την χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Περνάμε στο 2021 και ο μοναδικός στόχος της Νιούκαστλ είναι να σωθεί. Για να το πετύχει, αποφασίζει να ξοδέψει. Παίρνει τον Μπρούνο Γκιμαράες, παίρνει τον Νταν Μπερν, παίρνει τον Τρίπιερ, παίρνει τον Γουντ και δανείζεται από την Άστον Βίλα τον Τάργκετ.

Μάλλον αυτά μοιάζουν αρκετά, αναλογικά με τους ποδοσφαιριστές που είχε να διαχειριστεί μέχρι τότε ο Έντι Χάου. Αυτομάτως η εικόνα της αλλάζει, η αύρα στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» γίνεται καλύτερη και οι «καρακάξες» φτάνουν στο σημείο να πανηγυρίζουν  για πρώτη φορά συνεχόμενες νίκες μετά από τέσσερα χρόνια.

Πρωτεργάτης της επιτυχίας βεβαίως και σε αυτόν πρέπει να πιστωθεί και το εν λόγω επίτευγμα είναι ο προπονητής που αντικατέστησε τον Στιβ Μπρους, μετά την αγοραπωλησία της ομάδας. Ο Χάου έδωσε ταυτότητα στις «καρακάξες» και δεν υπάρχει μεγαλύτερο επιχείρημα από το ότι αν το πρωτάθλημα ξεκινούσε από τον Ιανουάριο και έπειτα, η Νιούκαστλ θα ήταν 2η!

Η μοναδική άλλωστε που την περνάει σε συγκομιδή βαθμών στα οκτώ τελευταία ματς είναι η Λίβερπουλ, που διεκδικεί το πρωτάθλημα. Οι «κόκκινοι» έχουν συγκεντρώσει 22 βαθμούς, η Νιούκαστλ πέντε λιγότερους στους 24 διαθέσιμους συνολικά και η Μάντσεστερ Σίτι 16.

Είναι φοβερό, αν αναλογιστεί κανείς πόσο πολύ έχουν επιδράσει θετικά στην εικόνα της οι πέντε νέοι ποδοσφαιριστές της, με τον Γκιμαράες να μην έχει λάβει ακόμη χρόνο συμμετοχής λόγω της εξαιρετικής κατάστασης του Ζοέλινγκτον.

Την κατηγορία η Νιούκαστλ προφανώς την έσωσε, σε αντίθεση με την Λιντς και την Έβερτον που επίσης άλλαξαν προπονητές, αλλά το βασικότερο της υπόθεσης είναι άλλο…

Το γεγονός πως το ξεκίνημα του 2022 μπορεί να αποτελεί προϊκονομία για αυτό που ενδέχεται να κάνει η Νιούκαστλ τα επόμενα χρόνια. Να εξελίσσεται διαρκώς, να χάνει δύσκολα να διεκδικεί την είσοδό τις σε ευρωπαϊκές θέσεις και κάποια στιγμή να πάρει ένα τρόπαιο, που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει από το 1969.

Βεβαίως αυτό δεν γίνεται από τη μία ημέρα στην άλλη, πράγμα που φάνηκε και από τη Μάντσεστερ Σίτι. Πήρε τον πρώτο της τίτλο από το 1976 το 2011 και η… ανηφόρα ξεκίνησε από τότε.

Το δεδομένο όμως είναι πως η Νιούκαστλ βρίσκεται σε καλό δρόμο. Αν συνεχίσει έτσι, μιας και μόνο προς το καλύτερο μπορεί να πάει, τότε πιθανώς η ιστορία… επαναλαμβάνεται και μία ακόμη ομάδα θα προστεθεί στο Big 6. Την δυναμική και την φανέλα τα έχει άλλωστε. Η διάρκεια είναι το ζητούμενο και αυτό καταφέρνει τις τελευταίες 60 ημέρες, εντυπωσιάζοντας τον ποδοσφαιρικό πλανήτη!